READING

Αθηνά Πάνου από το sugarbuzz

Αθηνά Πάνου από το sugarbuzz

www.sugarbuzz.gr

Λίγα λόγια για το blog το sugarbuzz.gr
θα σας κερδίσει από τα πρώτα δευτερόλεπτα. Αυτοί που αγαπούν την ζαχαροπλαστική θα το λατρέψουν… και αυτοί, που στο άκουσμα του συνδυασμού αλεύρι, ζάχαρη, αυγά, βούτυρο τρομάζουν… θα εκπλαγούν με το πόσο γρήγορα θα περάσει η ώρα, απλά κοιτώντας τις εμπνευσμένες φωτογραφίες που συνοδεύουν κάθε ανάρτηση.

Λίγα λόγια για την blogger
Αθηνά Πάνου… μια food – blogger με υψηλή αισθητική, που σε λιγότερο από 4 χρόνια έχει καταφέρει αυτά που για πολλούς στην Ελλάδα φαντάζουν κουραστικά και ανέφικτα. Πάμε να την γνωρίσουμε καλύτερα….

Όπως έχεις ξαναπεί το blog, το ξεκίνησες με την κολλητή σου, σαν ένα κοινό σημείο συνάντησης.
Πότε αποφάσισες ότι θέλεις να ασχοληθείς πιο ενεργά με το food – blogging;
Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν υπήρξε κάποια συγκεκριμένη στιγμή, απλά γινόταν καθημερινότητα μου και ήθελα συνεχώς να ασχολούμαι! Έλεγα «τι να δοκιμάσω σήμερα?», έψαχνα, έκανα το δικό μου διάλειμμα κι έμπαινα στην κουζίνα! Και μετά συνήθως το βράδυ χαλάρωνα γράφοντας την ανάρτηση.

το όνομα sugar buzz , το διάλεξες μόνη σου ή ήταν ιδέα κάποιου άλλου;
Το διάλεξα μόνη μου εντελώς ξαφνικά! Έκανα διαδικτυακή βόλτα σε ξένα sites και κάπου πέτυχα μια τέτοια έκφραση, μου έκανε εντύπωση και λέω «γιατί όχι?!»

Ποιο είναι το αγαπημένο σου εργαλείο που σε βοηθάει στο blogging και που δεν αντέχεις να ζήσεις χωρίς αυτό;
Βασικά το αγαπημένο μου εργαλείο είναι η μαρίζ(σπάτουλα σιλικόνης) στη ζαχαροπλαστική! Χωρίς αυτή θα δυσκολευόμουν σε αρκετά γλυκά, άρα πώς θα έκανα αναρτήσεις?!

Γιατί πιστεύεις στην Ελλάδα το “blog for a living” είναι τόσο δύσκολο;
Γιατί είμαστε πολύ πίσω στα διαδικτυακά θέματα και ακόμα ο όρος blogger ακούγεται περίεργος ή και αδιάφορος…

Οι φωτογραφίες σου είναι πραγματικά υπέροχες. Παρακολούθησες κάποια σεμινάρια;
Αρχικά ξεκίνησα σαν αυτοδίδακτη, με πολύ διάβασμα και εξάσκηση και στη συνέχεια τα τελευταία χρόνια παρακολουθώ σεμινάρια (κυρίως καλλιτεχνικής ασπρόμαυρης φωτογραφίας) σε εργαστήρια φωτογραφίας.

Τι φωτογραφικό εξοπλισμό χρησιμοποιείς;
Είμαι φαν της Nikon (dslr)!

Πόσες φορές δοκιμάζεις μια συνταγή πριν την ανεβάσεις στο blog σου;
Πολλές συνταγές τις δοκιμάζω δύο φορές (θα κεράσω και κάποιους να σιγουρευτώ!). Αν δεν είμαι σίγουρη γι αυτό που προτείνω, μένει αρχείο!

Σαν παιδί έκανες παράπονα συχνά στην μητέρα σου για το φαγητό;
Γενικά ήμουν πολύ βολική, γιατί έτρωγα σχεδόν τα πάντα! Εντάξει δεν έτρωγα μπρόκολο και κουνουπίδι, αλλά το τρώω τώρα οπότε την έκανα να χαρεί πια!

Εάν θα μπορούσες να πάρεις συνέντευξη από κάποιον chef, ποιος θα ήταν αυτός;
Θαυμάζω απεριόριστα τον Γάλλο pastry chef Pierre Herme και αν θεωρήσουμε ότι είχα επιλογή, θα ήταν αυτός! Απλά από το σοκ μάλλον θα ξέχναγα τα γαλλικά μου!

Ανοίγω το ψυγείο σου τώρα. Τι θα βρω μέσα;
Πακέτα βούτυρο, πολλά αυγά, πολλά βαζάκια (μαρμελάδες, σάλτσες κτλ), κρέμα γάλακτος και κάποιο γλυκό σε τάπερ. Α και σαλάτες! Γιατί αν τρως γλυκά πρέπει να το εξισορροπήσεις κάπως!

Αν διοργάνωνες για εμάς ένα ταξίδι με θέμα “γλυκές γεύσεις και εμπειρίες” ποιοι θα ήταν οι 3 προορισμοί που θα μας πρότεινες και γιατί;
Σίγουρα Παρίσι πρώτα! Εκτός από Πόλη του Φωτός, πόλη των εξαιρετικών γλυκών! Ανακαλύπτεις απίστευτες γεύσεις! Δεν μιλάμε μόνο για τα κρουασάν φυσικά, αλλά για μακαρόνς, σοκολατάκια, εκλαίρ, κρέμες…άλλο να το λες και άλλο να τα δοκιμάζεις! Στη συνέχεια Κωνσταντινούπολη! Είναι από μόνη της μοναδική στην ιστορία των σιροπιαστών! Μια γευστική εμπειρία που αξίζει! Τέλος θα έλεγα μια ελληνική πόλη, τα Γιάννενα! Ναι είναι η καταγωγή μου, αλλά είναι και μια πόλη ανακαλύπτεις ζαχαροπλαστεία με σιροπιαστούς μπακλαβάδες και κανταΐφι, κάθεσαι να τα απολαύσεις, αγναντεύεις τη λίμνη και το κάστρο και ταξιδεύεις στον χρόνο.

κατάφερες με κούραση και επιμονή να γράψεις το δικό σου βιβλίο με συνταγές για cupcakes. Μίλησε μας λίγο για αυτό…
Πράγματι ήταν κάτι που έγινε με πολλή αγάπη και πολύ κόπο, αλλά ανταμείφθηκε στο τέλος. Το εξέδωσα μόνη μου πριν ένα χρόνο περίπου, με μεγάλη στήριξη από την οικογένεια και τους φίλους μου και τώρα πια κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός, κάτι που είναι φυσικά ιδιαίτερα σημαντικό! Όταν το έφτιαχνα μόνη μου, υπήρξαν πολλές φορές που η αγωνία και το άγχος κυριαρχούσαν, αλλά πίστευα σ αυτό που έκανα και έπαιρνα δύναμη και από τους δικούς μου ανθρώπους. Αυτή η δύναμη και η πίστη έχει εξαργυρωθεί με το να το βλέπω τώρα στα βιβλιοπωλεία και γνωρίζοντας ότι όταν κυκλοφόρησε, μέσα σε 1,5 μήνα πούλησε σχεδόν 3.000 αντίτυπα και στη συνέχεια προχώρησαν σε ανατύπωση.

Ποια είναι τα σχέδια για το μέλλον του Blog σου; έχεις κάποιο άλλο project που θέλεις να μοιραστείς με τους αναγνώστες μας.
Θέλω να εξελίσσω συνεχώς το blog, αυτό απαιτεί πολύ χρόνο, κάτι που δεν το έχω πάντα, αλλά θέλω όσες ιδέες έχω να τις εφαρμόσω! Το καινούριο project είναι τα σεμινάρια ζαχαροπλαστικής που θα κάνω! Σ’ αυτή την ανάρτηση γράφω τις πληροφορίες για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει να φτιάχνει τα δικά του γλυκά!

www.sugarbuzz.gr

Facebook

Twitter : @sugarbuzzgr

 

interview by Anthi Zoidou


Είμαι η Ανθή, co-founder στην εταιρεία παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών WebHippies και εμπνεύστρια του all4blogs.gr. Στο all4blogs θα βρείτε άρθρα μου σχετικά με την προώθηση, βελτίωση και ανάπτυξη του blog σας.

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.