READING

Μάθε γιατί να ξεκινήσεις την δική σου λίστα με ema...

Μάθε γιατί να ξεκινήσεις την δική σου λίστα με emails ΣΗΜΕΡΑ!

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι ένας από τους παλιότερους τρόπους ηλεκτρονικής επικοινωνίας και για την ιστορία, προηγήθηκε του διαδικτύου. Παρόλο την προϊστορική του ηλικία όμως, αποτελεί ακόμα και σήμερα το πλέον αξιόπιστο και διαδεδομένο μέσο επικοινωνίας.

Ενώ η άφιξη των social media, που απαιτούν πάντα ένα λογαριασμό mail, μπορεί να πει κανείς πως ενίσχυσε την θέση του. Η μορφή του τέλος δίνει μια αίσθηση ιδιωτικότητας στην επικοινωνία των χρηστών και με αυτό τον τρόπο το κάθε μήνυμα μοιάζει πιο οικείο.

Τι σχέση έχει όμως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο με το Blogging; Και γιατί πρέπει κάποιος Blogger να χτίσει την προσωπική του λίστα με emails αναγνωστών;

Παλιότερα όταν τα blogs ήταν ελάχιστα και τα ιστολόγια, που ασχολούνταν με συγκεκριμένη θεματολογία, ακόμη πιο λίγα, μπορούσατε να είστε σίγουρος, ότι οι ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ σας θα μείνουν πιστοί και θα συνεχίζουν να σας επισκέπτονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να ανακαλύψουν ότι καινούργιο περιεχόμενο είχατε ανεβάσει.

Σήμερα όμως η πληθώρα των πληροφοριών και η εύκολη πρόσβαση σε αυτές, ανά πάσα στιγμή κάνει τους χρήστες του διαδικτύου να πιστεύουν, ότι θα σας ξαναβρούν όποτε το θελήσουν και στο τέλος σας ΞΕΧΝΑΝΕ.

  • Δημιουργώντας την δική σας λίστα με email, μπορείτε να κρατήσετε επαφή με όλους τους αναγνώστες σας και να τους κρατήσετε ενήμερους για όλες τις καινούργιες αναρτήσεις σας. 

 

  • Το email που θα στείλετε δίνει την εντύπωση στον χρήστη της πιο προσωπικής και άμεσης επαφής. Με αυτόν τον τρόπο τους επιτρέπετε να σας γνωρίσουν καλύτερα. 

 

  • Τέλος εάν χτίσετε σωστά την λίστα και τις ενημερώσεις σας, θα μπορέσετε να έχετε ένα απίστευτο feedback για το τι αρέσει στους αναγνώστες σας, τι κάνετε λάθος και το σημαντικότερο ιδέες για καινούργια άρθρα. 

Ναι θα μου πείτε … καλά όλα αυτά! Αλλά αφού έχω τους αναγνώστες μου φίλους στο facebook και στο Pinterest Και και και… εκεί χτίζω μια πιο προσωπική σχέση μαζί τους, και έχω και real time feedback για οτιδήποτε τους αρέσει και τους κινεί το ενδιαφέρον. Γιατί να προσθέσω ακόμη ένα τεράστιο to do στο κεφάλι μου;;;

The Short Story :
γιατί θα είναι κάτι που θα το διαχειρίζεστε εσείς και θα σας ανήκει πραγματικά.
The long story:
Σκεφτείτε λίγο καλύτερα το παραπάνω σενάριο, το οποίο κάνουν όλοι οι Bloggers. Το να στηρίξετε δηλαδή και να χτίσετε την προσωπική επικοινωνία με τους αναγνώστες σας, μόνο μέσω κάποιων κοινωνικών δικτύων και μια μέρα για κάποιο λόγο….. αυτό το δίκτυο να πέσει.

ή ακόμη χειρότερο… σκεφτείτε να έχετε επενδύσει χρήματα για να κάνετε κάποιο Giveaway ή διαφήμιση για να ανεβάσετε τα like σας π.χ στο Facebook και κάποια στιγμή η πλατφόρμα να αποφασίσει ότι παραβιάζετε κάποιους από τους όρους χρήσης(μην μου πείτε ότι τους έχετε διαβάσει όλους ), και να διαγράψει τον λογαριασμό σας..

Και αν όλα τα παραπάνω σας φαίνονται σενάρια καταστροφολογίας σκεφτείτε απλά, ότι ο εκάστοτε χρήστης, αποφασίζοντας να διαγράψει τον λογαριασμό του στα κοινωνικά δίκτυα… χάνει αυτόματα επαφή και με το Blog σας.

Το πρόβλημα με όλα τα παραπάνω σενάρια είναι, ότι ενώ εμείς οι bloggers επενδύουμε πολύ χρόνο στο να χτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους αναγνώστες μας, ή τους μελλοντικούς μας πελάτες αφήνουμε την διαχείριση των σχέσεων αυτών, σε ιστοσελίδες ή μέσα, που δεν μας ανήκουν. κινδυνεύοντας να τους χάσουμε από στιγμή σε στιγμή.

Λοιπόν τι λέτε; τα είχατε σκεφτεί ποτέ όλα αυτά; εσείς επιλέγετε να κρατάτε επαφή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μέσω κοινωνικών δικτύων με τα blogs και τα sites που αγαπάτε;

Μήπως ΣΗΜΕΡΑ είναι η κατάλληλη μέρα για να ξεκινήσετε και εσείς την δική σας λίστα με email αναγνωστών; ή να γραφτείτε στα Blogs που παρακολουθείτε;

 

Photo credit :Flickr {creative commons}


Είμαι η Ανθή, co-founder στην εταιρεία παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών WebHippies και εμπνεύστρια του all4blogs.gr. Στο all4blogs θα βρείτε άρθρα μου σχετικά με την προώθηση, βελτίωση και ανάπτυξη του blog σας.

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.