READING

πως να δημιουργήσετε εύκολα το δικό σας μενού κατη...

πως να δημιουργήσετε εύκολα το δικό σας μενού κατηγοριών!

Λίγα λόγια για τις ετικέτες (Labels στον blogger)

Οι ετικέτες υπάρχουν ώστε να σας βοηθήσουν να ταξινομήσετε τις αναρτήσεις του blog σας. Για παράδειγμα, έχετε δημοσιεύσει 100 άρθρα και θέλετε να τα κατηγοριοποιήσετε. Χρησιμοποιείτε τις ετικέτες, σαν κοινή περιγραφή και έτσι μπορούν οι αναγνώστες σας να βρίσκουν πιο εύκολα ότι θέλουν.

Πολλές φορές οι ετικέτες που υπάρχουν στον blogger μπερδεύονται με τις λέξεις κλειδιά και υπάρχει μια αντίληψη ότι βοηθούν στο SEO (βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης), κάτι που δεν ισχύει.

Η πραγματική ΑΞΙΑ των ετικετών είναι ότι καθιστούν πιο εύκολη την περιήγηση των επισκεπτών σας. Βοηθούν στους αναγνώστες να παραμείνουν περισσότερη ώρα στο ιστολόγιο σας, και να δούν περισσότερα άρθρα σας, ακόμη και παλιά που και εσείς είχατε ξεχάσει πως γράψατε. Είναι εκεί για να βοηθήσουν τους ανθρώπους και όχι τις μηχανές αναζήτησης. Ένας από τους τρόπους που μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε είναι και ο παρακάτω. Θα σας δείξω πως μπορείτε να φτιάξετε δυναμικές σελίδες βασισμένες σε ετικέτες, με λίγα λόγια πως να δημιουργήσετε εύκολα το δικό σας μενού κατηγοριών!

Αρχικά πρέπει να αποφασίσετε τις κατηγορίες που θέλετε να δημιουργήσετε. Για παράδειγμα εγώ θέλω να φτιάξω μια κατηγορία με το όνομα tutorial, για να το κάνω αυτό πηγαίνω σε μια ανάρτηση με αυτό το θέμα, πατάω επεξεργασία και προσθέτω στις ετικέτες την λέξη tutorial και κατόπιν ενημέρωση.


Πηγαίνουμε μετά στην συγκεκριμένη ανάρτηση και κάνουμε κλικ πάνω στην ετικέτα που έχουμε προσθέσει και κάνουμε αντιγραφή το URL το οποίο έχει πάντοτε την μορφή

http://toblogsas.blogspot.gr/search/label/και το όνομα της ετικέτας μας

στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι το παρακάτω

http://testall4blogs.blogspot.gr/search/label/tutorial 


Αφού έχουμε αντιγράψει την διεύθυνση που θέλουμε να οδηγούνται οι αναγνώστες μας πηγαίνουμε απο τον πίνακα ελέγχου του ιστολογίου μας στις σελίδες


Και από το αναδυόμενο μενού ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ επιλέγουμε το “διεύθυνση ιστού”

 


στο παράθυρο που άνοιξε βάζουμε στον τίτλο σελίδας, τον τίτλο που θέλουμε να εμφανίζει στο μενού η δυναμική μας σελίδα, και στην διεύθυνση, το url Που αντιγράψαμε πριν πατώντας πάνω στην ετικέτα. Τέλος πατάμε ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

 


ΠΡΟΣΟΧΉ

στην εμφάνιση σελίδων ως να είναι επιλεγμένο το “καρτέλες άνω τμήματος”

 


πατάμε ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΔΙΑΤΑΞΗΣ και το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται στην παρακάτω εικόνα.


Είμαι η Ανθή, co-founder στην εταιρεία παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών WebHippies και εμπνεύστρια του all4blogs.gr. Στο all4blogs θα βρείτε άρθρα μου σχετικά με την προώθηση, βελτίωση και ανάπτυξη του blog σας.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.