READING

Τι είναι το google adsense; Γιατί να το επιλέξετε ...

Τι είναι το google adsense; Γιατί να το επιλέξετε και γιατί να μείνετε μακρυά του!

Το AdSense είναι μια υπηρεσία-πλατφόρμα της google μέσω της οποίας δίνει την δυνατότητα στους ιδιοκτήτες sites, blogs, forums κτλ να προβάλουν διαφημίσεις, στην ιστοσελίδα τους, με στόχο να κερδίσουν χρήματα από το περιεχόμενό τους στο διαδίκτυο. Το AdSense ουσιαστικά είναι μια πλατφόρμα που λειτουργεί αντιστοιχίζοντας διαφημίσεις με βάση το περιεχόμενο, τους επισκέπτες σας και τις προτιμήσεις τους.

Τις διαφημίσεις οι οποίες προβάλλονται στο adsense τις δημιουργούν οι διαφημιζόμενες εταιρείες, που επιθυμούν να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, σε άλλες πλατφόρμες της Google όπως το Adwords. Οι διαφημίσεις μπορούν να περιέχουν σκέτο κείμενο ή κείμενο και εικόνες-γραφικά και τα μεγέθη των διαφημιστικών banners ποικίλουν. Οι διαφημιζόμενοι όπως είναι φυσικό πληρώνουν διαφορετικές τιμές για τους διαφορετικούς τύπους διαφημίσεων και διαφημιστικών banners, γι αυτό τον λόγο και εσείς σας ιδιοκτήτες ενός blog κερδίζετε τελείως διαφορετικά ποσά για κάθε κλικ σε κάθε διαφήμιση. Κάθε φορά γίνεται μια μικρή “δημοπρασία” διαφήμισης μέσω της οποίας επιλέγονται αυτόματα οι διαφημίσεις που θα εμφανιστούν στην σελίδα σας και κατ’ επέκταση πόσο θα κερδίσετε εάν κάνει κάποιος κλικ. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την δημοπρασία διαβάστε στο support forum της google adsense

Εσείς σαν ιδιοκτήτες ενός blog και δημιουργοί περιεχομένου δεν έρχεστε ποτέ σε άμεση επαφή με τους διαφημιζόμενους και όλη η αντιστοίχιση των διαφημίσεων με το blog σας γίνεται με αυτοματοποιημένες διαδικασίες. Οι αυτοματοποιημένες αυτές διαδικασίες αφορούν κατά βάση την γλώσσα του blog σας και το περιεχόμενο σας (λέξεις κλειδιά, συχνότητα, περιγραφές κτλ). Οπότε στις διαφημίσεις adsense δεν μπορείτε να καθορίσετε ποιες διαφημίσεις θα εμφανιστούν στο blog σας, αλλά φυσικά σας δίνεται η δυνατότητα εάν δεν θέλετε να εμφανίζεται κάποια συγκεκριμένη διαφήμιση ή κατηγορία διαφήμισης να την αποκλείσετε.

Ένα ακόμη σημείο στο οποίο μπορείτε να επέμβετε είναι στον τρόπο εμφάνισης των διαφημίσεων, δηλαδή στο αισθητικό κομμάτι. Μπορείτε λοιπόν να αλλάξετε χρώματα και γραμματοσειρές ώστε οι διαφημίσεις να εναρμονιστούν απόλυτα με το εικαστικό του blog σας και να μην ξενίζουν τους επισκέπτες σας.

Γιατί να επιλέξετε το adsense;
1) Το adsense είναι η πιο διαδεδομένη πλατφόρμα διαφημίσεων οπότε όπως καταλαβαίνετε εάν το επιλέξετε σαν βασικό τρόπο με τον οποίο θα κάνετε monetizing στο blog σας, αποκτάτε άμεσα πρόσβαση σε χιλιάδες επιχειρήσεις που θέλουν να διαφημιστούν, χωρίς να πρέπει να έρθετε σε επαφή μαζί τους.

2) Ένας ακόμη λόγος για να επιλέξετε το adsense είναι το γεγονός οτι είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό και να ξεκινήσετε να προβάλετε και εσείς διαφημίσεις στο blog σας. Ακόμη και εάν είστε καινούργιος blogger ή δεν έχετε μεγάλη εμπειρία στο monetizing του blog σας, το google adsense είναι μια καλή αρχή.

3) Τέλος οι διαφημίσεις που προβάλλονται αντιστοιχίζονται με βάση το περιεχόμενο σας ή με βάση τα cookies του χρήστη, οπότε σε κάθε περίπτωση ο επισκέπτης του blog σας (θεωρητικά) βλέπει διαφημίσεις που τον αφορούν

Πότε όμως το google adsense δεν είναι η ιδανική επιλογή για εσάς και το blog σας;

1) Ενώ είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό και να ξεκινήσετε το monetizing, για να μπορέσετε να βελτιστοποιήσετε την απόδοση του και να αυξήσετε κατ επέκταση τα κέρδη σας, χρειάζονται αρκετές γνώσεις.

2) Όταν μέσα απο το blog σας, προωθείτε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας. Για παράδειγμα εάν φτιάχνετε κοσμήματα και έχετε ένα blog στο οποίο αναρτάτε χρήσιμες συμβουλές και ταυτόχρονα προωθείτε και τις δημιουργίες σας, με τις διαφημίσεις adsense θεωρητικά οποιοσδήποτε ανταγωνιστής σας μπορεί να διαφημιστεί στο δικό σας blog μέχρι να τον αποκλείσετε εσείς!

3) Εάν είστε καινούργιος blogger που τώρα χτίζετε το κοινό σας ή εάν ανήκετε στην κατηγορία των niche blogs που δημιουργούν 3-4 άρθρα τον μήνα, και με δεδομένο ότι μιλάμε για επισκεψιμότητες στην Ελλάδα, τότε τα έσοδα απο μια πλατφόρμα σαν το adsense δεν θα γίνουν ποτέ το κύριο εισόδημα σας γιατί τα κέρδη απο το adsense εξαρτώνται κατά πολύ από την επισκεψιμότητα σας.

Διαβάζοντας όλα τα παραπάνω είναι εύκολο να αποφασίσετε αν τελικά η πλατφόρμα του adsense είναι η ιδανική επιλογή monetizing για εσάς και το blog σας. Εάν πάλι έχετε ήδη επιλέξει την πλατφόρμα αυτή ως πηγή εσόδων και σας ενδιαφέρει η βελτιστοποίηση της ώστε να μεγιστοποιήσετε τα κέρδη σας επικοινωνήστε μαζί μας, μέσω της φόρμας επικοινωνίας της εταιρίας μας.

Εάν σας φάνηκε ενδιαφέρον ή χρήσιμο το συγκεκριμένο άρθρο μοιραστείτε το με τους φίλους σας, στα κοινωνικά δίκτυα!


Είμαι η Ανθή, co-founder στην εταιρεία παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών WebHippies και εμπνεύστρια του all4blogs.gr. Στο all4blogs θα βρείτε άρθρα μου σχετικά με την προώθηση, βελτίωση και ανάπτυξη του blog σας.

  1. Πολύ χαίρομαι που επιστρέψατε και μάλιστα έτσι δυναμικά! Καλή αρχή και περιμένουμε νέο άρθρο πολύ πολύ σύντομα!

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.