Δωρεάν πλατφόρμες Blogging: blogger.com

Ξεκινάμε μια νέα στήλη με σκοπό να συγκεντρώσουμε και να συμπιέσουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να διαλέξετε σε ποια δωρεάν  υπηρεσία θα φιλοξενήσετε το δικό σας blog, είτε είναι καινούργιο είτε αν θέλετε να μεταφέρετε το ήδη υπάρχον.

Blogger.com
Blogger.com

Λίγα λόγια…

Η υπηρεσία blogger.com είναι και η πιο γνωστή στην Ελλάδα, αν και στο ερώτημα ποια υπηρεσία φιλοξενεί τα περισσότερα blogs παγκοσμίως οι στατιστικές  παρουσιάζουν διαφορές μεταξύ τους, θεωρείτε μια από τις δυο πιο διαδεδομένες πλατφόρμες. Ξεκίνησε από μια μικρή εταιρεία στο Σαν Φρανσίσκο που λεγόταν Pyra Labs τον Αύγουστο του 1999 και μέχρι τις αρχές του 2003, όπου και εξαγοράστηκε από την Google, είχε περίπου ένα εκατομμύριο εγγεγραμμένους χρήστες και από αυτούς τουλάχιστον  διακόσιες χιλιάδες διατηρούσαν ενεργά blogs.

Βασικά χαρακτηριστικά

Η πλατφόρμα Blogger.com παρέχετε δωρεάν και το μόνο που απαιτείτε είναι να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό google αν δεν έχετε ήδη.

Τα βασικά χαρακτηριστικά είναι τα εξής:

  1.   Δημιουργία μέχρι και 100 blog με ένα λογαριασμό 
  2.   Δωρεάν χώρος φιλοξενίας 1GB με δυνατότητα επέκτασης με πληρωμή.
  3.   Δωρεάν εγκατάσταση domain name
  4.   50+ Γλώσσες
  5.   Έτοιμα προσαρμόσιμα, μέσω του ενσωματωμένου editor, δωρεάν themes αλλά και δυνατότητα προσθήκης custom theme
  6.   Δυνατότητα προσθήκης 10 σελίδων με μέγεθος 1ΜΒ η κάθε μια
  7.   Ξεχωριστή διάταξη εμφάνισης για κινητά
  8.   Έτοιμα widgets και δυνατότητα προσθήκης από τρίτες πηγές.
  9.   Σχόλια με προστασία spam
  10.   Δυνατότητα εισαγωγής βίντεο, φωτογραφιών και flash απευθείας στις αναρτήσεις σας.
  11.   Δυναμικές ετικέτες Tags
  12.   Προγραμματισμός δημοσιεύσεων
  13.   Σύνδεση με όλες τις υπηρεσίες google
  14.   Ενσωματωμένα στατιστικά και σύνδεση με Google analytics
  15.   Εύκολη εισαγωγή διαφημίσεων Google AdSense

Θετικά

Το μεγαλύτερο θετικό της πλατφόρμας blogger.com είναι η διασύνδεση του με όλες τις υπόλοιπες υπηρεσίες της Google. Με λίγα βήματα μπορείτε να δημιουργήσετε το mail σας, το blog σας, να διαμορφώσετε την εμφάνιση του blog σας, να παρακολουθείτε την επισκεψιμότητα σας, να κερδίσετε χρήματα από τις διαφημίσεις κ.α.

Αρνητικά

Το μόνο μειονέκτημα που μπορώ να σκεφτώ για το blogger.com είναι ότι σε σχέση με άλλες πλατφόρμες είναι πιο δύσκολο να μεταφέρεις το blog σου σε δικό σου πακέτο φιλοξενίας αν κάποια στιγμή αυτό κριθεί απαραίτητο.

Γιατί να επιλέξω την πλατφόρμα blogger.com

Αν θέλετε εύκολα και γρήγορα να ξεκινήσετε το blogging είναι η ιδανική λύση. Δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου να κάνετε τα πρώτα βασικά βήματα και αν θελήσετε κάτι παραπάνω υπάρχουν διαθέσιμες πληροφορίες και αναλυτικά tutorials σχεδόν για ότι μπορείτε να φανταστείτε.

Συμπέρασμα

Η πλατφόρμα blogger.com δικαίως, κατά την άποψη μας, αποτελεί την πιο διαδεδομένη λύση blogging μιας και προσφέρει όλες τις απαραίτητες και όχι μόνο, λειτουργίες για την δημιουργία ενός blog ενώ παραμένει εύκολο για τον χρήστη.

 

Ποια είναι η εμπειρία σας από την πλατφόρμα blogger.com;
Ποια τα θετικά και τα αρνητικά της κατά τη γνώμη σας;
Περιμένω τα σχόλια και τις  ερωτήσεις σας. 


Είμαι ο Χαψής Γιώργος, co-founder στην εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων και παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών WebHippies. Στο all4blogs θα βρείτε άρθρα μου με τεχνικές κυρίως συμβουλές και ιδέες σχετικά με το πως θα βελτιωθείτε στο blogging

RELATED POST

 1. Voula

  18 Νοεμβρίου

  Καλησπέρα,
  Σαν νέα blogger μπορώ να πω ότι το blogger.com, εν σχέσει των άλλων επιλογών ήταν η πιο εύκολη στη διαχείριση και τη λειτουργικότητα της γενικά.
  Τα υπόλοιπα τώρα θα τα ανακαλύψω στην πορεία.

  Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι διάβασα όλα τα άρθρα σας σχετικά με τις συμβουλές blogging και με βοήθησαν αρκετά! Ευχαριστούμε που έχετε διαθέσιμο όλο αυτό το υλικό σε πολύ ωραία γραμμένα κείμενα.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.