READING

Επιλέγοντας όνομα για το blog μου, Do’s �...

Επιλέγοντας όνομα για το blog μου, Do’s & Don’ts.

το να διαλέξεις το όνομα του ιστολογίου σου είναι συχνός πονοκέφαλος για τους καινούργιους bloggers, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και μία από τις σημαντικότερες στιγμές.

Άλλωστε το όνομα θα σας καθορίζει για πολύ καιρό, και μιας και είναι το πρώτο πράγμα που θα δουν οι χρήστες μπορεί να συμβάλει και στην επιτυχία του ιστολογίου σας. Πάμε να δούμε λοιπόν τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε όταν επιλέγετε όνομα για το Blog σας.

Do’s
διαλέξτε ένα όνομα που θα είναι σχετικά μικρό. (maximum 2-3 λέξεις)

θα πρέπει να μπορεί να το θυμάται κάποιος πολύ εύκολα.

Ίσως κάποιο λογοπαίγνιο, αναγραμματισμός, ή κάτι χιουμοριστικό για να εντυπωθεί απευθείας στην μνήμη των αναγνωστών.

Παρόλα αυτά θα πρέπει να μπορείτε εύκολα να το προφέρετε.

Επιλέξτε κάποιο όνομα που να παραπέμπει στο περιεχόμενο και στα θέματα με τα οποία θα ασχολείστε, ώστε ο χρήστης να κάνει κατευθείαν την σύνδεση.

Οπλιστείτε με υπομονή και μην απογοητευτείτε, εάν διαπιστώσετε ότι, πρόλαβε άλλος και κατοχύρωσε το ιδανικό όνομα. Θα βρείτε κάτι άλλο

Don’ts
αποφύγετε λέξεις που η μεταφορά τους στα greeklish φαντάζει αδύνατη.

Επενδύστε στην μοναδικότητα. Το myblog4655 απλά δεν είναι καλή επιλογή.

τέλος μην καταφύγετε στον αναγραμματισμό κάποιου πετυχημένου για εσάς blog….Κανείς δεν εγγυάται ότι οι κλώνοι επιβιώνουν.

Συμπέρασμα :
το σημαντικότερο τελικά όταν επιλέγετε το όνομα για το ιστολόγιο σας είναι να αποφύγετε τα κλισέ, και να είστε δημιουργικοί. Υπάρχουν κάποιες σελίδες που σίγουρα θα σας δώσουν ωραίες ιδέες αν έχετε κολλήσει.
Εγώ σας προτείνω το wordoid
και για τις κοπέλες που ασχολούνται αποκλειστικά με μόδα το fashionblognamegenerator

Εσείς πως αποφασίσατε το όνομα για το Blog σας;

photo credit : morguefile


Είμαι η Ανθή, co-founder στην εταιρεία παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών WebHippies και εμπνεύστρια του all4blogs.gr. Στο all4blogs θα βρείτε άρθρα μου σχετικά με την προώθηση, βελτίωση και ανάπτυξη του blog σας.

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.