READING

Πως να φτιάξουμε watermark για τις φωτογραφίες μας...

Πως να φτιάξουμε watermark για τις φωτογραφίες μας με το Picmonkey;

Το watermark ή αλλιώς υδατογράφημα είναι ένας τρόπος να προστατέψετε τις φωτογραφίες, που σας ανήκουν. Το Watermark μπορεί να είναι το λογότυπο του Blog σας, ένα απλό κείμενο ή κάποια αναφορά σε πνευματικά δικαιώματα.

Προσθέτοντας το κάνετε γνωστό, με τον πιο εμφανή τρόπο, ότι απαγορεύεται η μη εξουσιοδοτημένη χρήση των φωτογραφιών σας. Αυτό το δεν σημαίνει, πως αυτόματα… κανείς δεν θα “κλέψει” τις φωτογραφίες σας, αλλά πιστέψτε με θα μειωθούν κατά πολύ τα ποσοστά

Πάμε να ξεκινήσουμε;

στην αρχική σελίδα του Picmonkey επιλέγουμε “edit a photo” και διαλέγουμε από τα αρχεία μας την φωτογραφία που θέλουμε να επεξεργαστούμε.

 


Αν διαθέτουμε ήδη κάποιο λογότυπο του Blog μας

στο κάθετο μενού διαλέγουμε το “overlays” → “your own” κάνουμε εισαγωγή του λογότυπου και κατόπιν πειραματιζόμαστε με το μέγεθος που θέλουμε να έχει το υδατογράφημα μας.


 

Όταν έχουμε αποφασίσει πόσο κομμάτι της εικόνας μας θέλουμε να καλύπτει, αλλάζουμε το χρώμα και το κάνουμε άσπρο και βάζουμε την ρύθμιση fade περίπου στο 70%


 

αν δεν διαθέτουμε κάποιο λογότυπο
γράφουμε με το εργαλείο “text” το όνομα του blog μας και αντίστοιχα αλλάζουμε χρώμα και τροποποιούμε την επιλογή fade.

Ελπίζω να σας φάνηκε χρήσιμο το tip αυτό.
Εσείς χρησιμοποιείτε watermark στις φωτογραφίες σας; και αν ναι με ποιον τρόπο το προσθέτεται ;


Είμαι η Ανθή, co-founder στην εταιρεία παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών WebHippies και εμπνεύστρια του all4blogs.gr. Στο all4blogs θα βρείτε άρθρα μου σχετικά με την προώθηση, βελτίωση και ανάπτυξη του blog σας.

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.