READING

Τι χρειάζεται να ξέρει μια καινούρια beauty blogge...

Τι χρειάζεται να ξέρει μια καινούρια beauty blogger

Η απόφασή μου να δημιουργήσω το δικό μου blog,ομολογώ πως ήταν πολύ αυθόρμητη. Για την κατηγορία φυσικά ήμουν σίγουρη. Αποφάσισα να ξεκινήσω αυτό το ταξίδι, και θα είμαι ειλικρινής δεν είχα το full πακέτο, δεν τα είχα μελετήσει όλα και δεν είχα κάνει κανενός είδους προγραμματισμό. Διαπιστώνω τώρα, πόσα περισσότερα βήματα θα είχα κάνει, και πόσο παραπάνω θα είχα εξελιχθεί αν είχα κάνει έναν σωστό προγραμματισμό για το Beauty Βlog μου. Μιας και είναι δημοφιλής κατηγορία, στο σημερινό άρθρο θα σας πω κάποια βασικά πράγματα που θεωρώ πως χρειάζεται να ξέρει μια καινούρια beauty blogger στο ξεκίνημα της.

Πηγές

Φτιάξε μια λίστα με τα site από τα οποία θα ενημερώνεσαι. Έιτε αυτά είναι blogs, είτε είναι ιστοσελίδες, μην περιορίζεσαι στην Ελλάδα. Συμβουλέψου sites και από το εξωτερικό, γράψου σε newsletters, βάλε bookmarks τις αγαπημένες σου σελίδες. Θες να είσαι ενημερωμένος ανά πάσα στιγμή για τον χώρο της ομορφιάς και να έχεις αξιόπιστες πηγές.

Οnline Shopping

Oι αναγνώστες σου είναι ένα κοινό που προτιμάει τις Online αγορές οπότε καλό θα ήταν να γνωρίζεις ποια είναι τα πιο γνωστά site προϊόντων ομορφιάς, πότε έχουν τις προσφορές τους, ποιές είναι οι διαδικασίες αποστολής και τι εταιρείες έχει το καθένα από αυτά. Και μην ξεχνάς πως θες να απευθύνεσαι σε όλες τις τσέπες άρα βρες καταστήματα και για high end εταιρείες αλλά και για πιο οικονομικά προιοντα.

Social Media

Ασχολήσου όσο πιο πολύ μπορείς με όλα τα social media και συνέδεσε τα με το blog σου. Pinterest, twitter, instagram, bloglovin, θες σε όλα να έχεις followers οπότε φρόντισε να τα έχεις ενημερωμένα. Όσο για τις λειτουργίες τους, το all4blogs σε κρατάει πάντα ενημερωμένο,έχε το νου σου για τα tutorial και τα tips που δημοσιεύει. Αναφορικά με το facebook, κάνε add άλλες beauty bloggers. Γράψου στα διάφορα groupsπου υπάρχουν, τα οποία είναι αμέτρητα και εκεί μπορείς να κοινοποιείς τις αναρτήσεις σου(ειδικά στην αρχή μέχρι να σε μάθουν είναι πολύ χρήσιμο), καθώς και να βρεις άλλα παρόμοια blogs με τα δικά σου. Αναζήτησε και τις σελίδες των εταιρειών ώστε να ενημερώνεσαι μέσα από αυτές.

Εταιρείες και συστατικά

Ο αναγνώστης σου πλέον είναι πολύ ψαγμένος και πρέπει να είσαι ενημερωμένος για κάθε εταιρεία. Μάθε όσο πιο πολλά μπορείς για τις εταιρείες, ποιες είναι ελληνικές και ποια είναι η νοοτροπία της κάθε εταιρείας. Κάνε έρευνα για τα συστατικά και τις ουσίες που χρησιμοποιούν οι εταιρείες. Τελευταία όλο και περισσότεροι καταναλωτές θέλουν να είναι ενημερωμένοι για τα συστατικά και τις βλαβερές ουσίες στα καλλυντικά.

Όταν ψωνίζεις

Μην ξεχνάς να κρατάς τις τιμές, να ενημερώνεσαι για νέες κυκλοφορίες, να φωτογραφίζεις ότι ενδιαφέρον βρίσκεις και να έχεις το νου σου για τις προσφορές. Και μην ντρέπεσαι να πεις ότι έχεις μια σελίδα που μιλάς για τα προϊόντα. Η πωλήτρια ή το κατάστημα μπορεί να εδιαφερθεί να σου δώσει μια έξτρα exclusive πληροφορία.

Kαταχώρηση Ιστολογίου

Καταχωρείστε το ιστολόγιο σας στους διάφορους καταλόγους που υπάρχουν στο διαδίκτυο. Η καταχώρηση αυτή σας βοηθά ώστε να είναι υψηλότερη η κατάταξη σας στις μηχανές αναζήτησης, ειδικά αν αυτοί οι κατάλογοι έχουν και ποιοτικό περιεχόμενο. Μην ξεχνάτε λοιπόν καταχωρήσετε το ιστολόγιο σας και στον κατάλογο του all4blogs.

Aναρτήσεις

Αρχικά επέλεξε ένα site ή ένα πρόγραμμα επεξεργασίας που θεωρείς πως σε βολεύει, όπως για παράδειγμα το picmonkey ή το pixlr. Εξοικειώσου με αυτό και μάθε τουλάχιστον τα βασικά. Σχετικά με τα προϊόντα που θα προβάλλεις και θα φωτογραφίζεις βρες ένα μέρος στο σπίτι σου το οποίο είναι φωτεινό και με ένα απλό background. Όσο πιο απλό τόσο πιο ωραίο. Φρόντισε η άποψη σου κάθε φορά να είναι εμπεριστατωμένη και μην φοβάσαι να πεις την άποψη σου όποια κι αν είναι αυτή.

Αυτά είναι μερικά πράγματα τα οποία θα πρέπει να έχεις κάνει πριν ακόμα ξεκινήσεις το beauty blogging ώστε να είσαι προετοιμασμένη στα παραπάνω θέματα και να αφιερώσεις όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο στις αναρτήσεις σου. Σίγουρα όσο περνάει ο καιρός θα εξοικειώνεσαι όλο και περισσότερο. Μην ξεχνάς όμως πως το beauty blogging είναι multitasking απασχόληση γι’αυτό θέλει να αφοσιώνεσαι και να αγαπάς αυτό που κάνεις.


Είμαι η Ανθή, co-founder στην εταιρεία παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών WebHippies και εμπνεύστρια του all4blogs.gr. Στο all4blogs θα βρείτε άρθρα μου σχετικά με την προώθηση, βελτίωση και ανάπτυξη του blog σας.

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.