READING

Γιατί το guest blogging είναι τόσο σημαντικό;...

Γιατί το guest blogging είναι τόσο σημαντικό;

Ένας από τους πιο γνωστούς και διαδεδομένους τρόπους που χρησιμοποιείται παγκοσμίως από τους Bloggers ώστε να δικτυωθούν και να κάνουν γνωστό το ιστολόγιο τους σε μεγαλύτερο κοινό, είναι το guest blogging. Δηλαδή το να γράφει και να δημοσιεύει κάποιος blogger ένα άρθρο στο Blog ή την ιστοσελίδα κάποιου άλλου.

Για ποιους λόγους όμως είναι τόσο σημαντικό το guest blogging και πως έχει καταφέρει να γίνει η αγαπημένη μέθοδος δικτύωσης των απανταχού Bloggers;

1) Μηχανές αναζήτησης
Ο πρώτος και σημαντικότερος λόγος είναι ότι στο guest blogging υπάρχει ένας άγραφος κανόνας, που λέει ότι ο blogger που φιλοξενεί το άρθρο αναφέρει με link το ιστολόγιο του Blogger που αρθρογραφεί (backlink). Αν λοιπόν είστε και από τους τυχερούς που γράφουν σε ένα ιστολόγιο ή μια σελίδα που είναι μεγαλύτερη – καλύτερη – έχει πιο πολλούς επισκέπτες από την δική σας – και πιο ποιοτικό περιεχόμενο, το Backlink που έχει προστεθεί δίνει αυτόματα μεγαλύτερη “αξία” στο ιστολόγιο σας. Άρα οι μηχανές αναζήτησης σας κατατάσσουν πιο ψηλά… άρα σας βρίσκει περισσότερος κόσμος έχετε καταφέρει λοιπόν με μια κίνηση να γίνετε πιο αξιόπιστοι και πιο αγαπητοί!!!

2) Γνωρίζετε διαφορετικό κοινό
Ο δεύτερος λόγος που το guest blogging αγαπήθηκε τόσο πολύ είναι ότι σας επιτρέπει να παρουσιάσετε την δουλειά σας σε διαφορετικού αναγνώστες. Όταν κάποιος σας επιτρέψει να γράψετε στο ιστολόγιο του… αυτόματα σας συστήνει στο κοινό, που τον ακολουθεί. Δείχνει ότι σας εκτιμά και αυτόματα σας προτείνει στους φίλους του. Κάτι που σημαίνει ότι σίγουρα θα κερδίσετε καινούργιους followers.

3) Βοηθάει να δημιουργηθούν σχέσεις με άλλους πιο έμπειρους bloggers
Και ο τελευταίος λόγος είναι το “mentoring”. Το να έχετε την βοήθεια και την στήριξη ενός πιο έμπειρου Blogger είναι απλά απαραίτητη. Είναι αυτός που θα σας συμβουλεύσει… που θα σας βοηθήσει και που θα γίνει ο “μέντορας” σας. Και εάν αυτό δεν σας λέει κάτι, τότε σκεφτείτε ότι είναι αυτός που κατά πάσα πιθανότητα θα σας συστήσει σε εταιρείες.

Ελπίζω να έκανα σαφές ότι το να ξεκινήσετε το guest blogging έχει μόνο θετικά! Πρέπει όμως να είστε προσεκτικοί με τους bloggers που σας φιλοξενούν ώστε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη τους και να σας δοθούν και άλλες ευκαιρίες συνεργασίας.

Με λίγη ευγένεια, και συνέπεια στους χρόνους και στην ποιότητα του περιεχομένου είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρετε…! Καλή επιτυχία!


Είμαι η Ανθή, co-founder στην εταιρεία παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών WebHippies και εμπνεύστρια του all4blogs.gr. Στο all4blogs θα βρείτε άρθρα μου σχετικά με την προώθηση, βελτίωση και ανάπτυξη του blog σας.

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.