READING

Μάθε πως να κάνεις σωστά και πετυχημένα σχόλια...

Μάθε πως να κάνεις σωστά και πετυχημένα σχόλια

Έχουμε μιλήσει και σε παλιότερα άρθρα μας για την θετική σημασία των σχολίων σε κάθε ανάρτηση, γιατί κακά τα ψέματα όλοι θέλουμε να βλέπουμε πολλά σχόλια και αλληλεπιδράσεις κάτω από κάθε άρθρο μας. Το ιδανικό όμως για κάθε  ιδιοκτήτη ενός blog δεν είναι μόνο η ποσότητα αλλά και η ποιότητα, το να προσεγγίζει αναγνώστες που με το πετυχημένο σχόλιο τους θα δώσουν μεγαλύτερη αξία στο άρθρο.

Αποφασίσαμε λοιπόν να μοιραστούμε μαζί σας σήμερα, συμβουλές για το πως θα γίνεται και εσείς καλύτερος commenter, για δύο λόγους. Από την μια είναι κάτι για το οποίο είμαστε πολύ περήφανοι στο all4blogs, το 90% των comment μας είναι ποιοτικά και to the point.  Και από την άλλη είναι κάτι που το συναντούμε σπάνια στην ελληνική blogoσφαιρα.

Πως θα γίνεται λοιπόν ιδανικός σχολιαστής;

Take your time

Δώστε τον απαιτούμενο χρόνο και διαβάστε με προσοχή το άρθρο στο οποίο πρόκειται να σχολιάσετε. Μια φευγαλέα ματιά και μια βιαστική ανάγνωση θα σας οδηγήσει στο να αφήσετε ένα σχόλιο εκτός θέματος, πολύ γενικό ή μπορεί ακόμη και να δημιουργήσει παρεξηγήσεις.

Προσπαθήστε να είστε περιεκτικός στον λόγο σας.

Μπορεί να γράψετε μια πρόταση και να εμπεριέχει μέσα της όλο το νόημα ή να αναπτύξετε το σκεπτικό σας σε μια παράγραφο, όλα είναι καλοδεχούμενα αρκεί να μην ξεφύγετε πάρα πολύ και αντί για comment γράψετε ολόκληρο blog post. Αν το θέμα στο οποίο σχολιάζετε χρειάζεται ανάλυση τότε είναι προτιμότερο να γράψετε ένα άρθρο στο ιστολόγιο σας με αναφορά.

Σταματήστε να παρακαλάτε για επισκεψιμότητα.

Ώρες ώρες νομίζω πως κάποιοι μπερδεύουν την περιοχή σχολίων με το mail, ή με τα κοινωνικά δίκτυα. Όταν αφήνετε ένα σχόλιο μόνο και μόνο για να βάλετε το Url του blog σας και για να πείτε “σε περιμένω να έρθεις μια βόλτα στο Blog μου” μαντέψτε τι γίνεται… κανείς ποτέ δεν θα έρθει στο blog σου! Απλά έχεις καταφέρει να γίνεις κουραστικός.

Κρατήστε ήρεμους τόνους

Οι μέρες που ζούμε είναι πιεστικές για όλους μας και δεν είναι λίγες οι φορές, που κάτι απλό δυναμιτίζει την ατμόσφαιρα, και από ένα χαλαρό post ξεκινάει μια μικρή ναυμαχία. Προσπαθήστε πάντοτε να εξισορροπείτε καταστάσεις και να είστε η φωνή της λογικής. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως σας συμβουλεύω να είστε χλιαρός απλά κρατήστε σαν κανόνα σας, να γράφετε όπως ακριβώς θα μιλούσατε αν είχατε τον άλλο απέναντι σας.

Δώστε συνέχεια

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία που έχει ένας πετυχημένος και ιδανικός commenter είναι το ότι μπορεί να δίνει συνέχεια στην “συζήτηση” που ξεκινάει στο άρθρο. Αυτό συνήθως το καταφέρνει κάνοντας μια εύστοχη ερώτηση ή παρουσιάζοντας μια άλλη οπτική του θέματος. Το σίγουρο είναι ότι μετά το σχόλιο σας πρέπει να “φουντώσει” η συζήτηση.

Προσοχή στις ”λεπτομέρειες”

Δώστε την απαραίτητη σημασία και χρόνο στο να γράψετε ένα σχόλιο, που όχι μόνο θα βγάζει νόημα αλλά θα είναι και σωστό ορθογραφικά. Να θυμάστε ότι το σχόλιο που αφήσατε σε ένα άρθρο ίσως να είναι η πρώτη εντύπωση που θα δώσετε σε έναν μελλοντικό σας αναγνώστη.

Αυτά είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που θα σς κάνουν να γίνεται ένας από τους καλύτερους και πιο αγαπητούς commenters στην Blogoσφαιρα. Αλλά σίγουρα αναρωτιέστε…

Τι κερδίζετε εσείς όντας καλύτερος σχολιαστής;

Λοιπόν έχετε δύο σημαντικά οφέλη.

1. Δημιουργείτε φιλικούς δεσμούς με τους ιδιοκτήτες των blog στα οποία σχολιάζετε. Ακόμη και αν αυτός που θέλετε να πλησιάσετε είναι κάποιος πολύ φτασμένος Blogger ένα ποιοτικό σχόλιο θα σας ανοίξει τον δρόμο για μια πιο στενή και φιλική επικοινωνία.

2. Κερδίζετε επισκεψιμότητα. Ένα ψαγμένο σχόλιο, που δίνει περισσότερες πληροφορίες και μια άλλη οπτική θα κινήσει την περιέργεια στους αναγνώστες. Όλοι θα θέλουν να κάνουν “κλικ” στο όνομα σας, και να μάθουν ποιος κρύβεται πίσω από ένα πετυχημένο comment

Το σημαντικότερο λοιπόν που πρέπει να συγκρατήσετε είναι πως, όπως όλα σχεδόν τα πράγματα στο blogging , και το να γίνεται καλύτερος commenter προσφέρει όχι μόνο σε αυτόν που έχει γράψει το άρθρο αλλά και σε εσάς. Για αυτό την επόμενη φορά πριν πατήσετε Publish σκεφτείτε το διπλά!!!

Η σειρά σας τώρα:
Εσείς έχετε κάποιον αγαπημένο commenter; Και αν ναι, τι είναι αυτό που τον έχει κάνει να ξεχωρίσει;


Είμαι η Ανθή, co-founder στην εταιρεία παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών WebHippies και εμπνεύστρια του all4blogs.gr. Στο all4blogs θα βρείτε άρθρα μου σχετικά με την προώθηση, βελτίωση και ανάπτυξη του blog σας.

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.