READING

τι είναι το RWD & γιατί είναι σημαντικό για τ...

τι είναι το RWD & γιατί είναι σημαντικό για τους Bloggers;

Είμαι σίγουρη ότι κάπου θα το έχετε ακούσει…σε κάποιο site με θέματα τεχνολογίας, σε κάποιο blog, ίσως να το είδατε και στο Forbes….responsive web design.

Τι σημαίνει άραγε αυτό και γιατί πρέπει να ενδιαφέρει τους bloggers;

Σε απλά Ελληνικά το responsive web design δεν είναι ένα καινούργιο ξεχωριστό site ή blog…δεν είναι καν εφαρμογή…. είναι ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να γίνει η ιστοσελίδα μας προσαρμόσιμη σε όλα τα καινούργια μέσα, τα οποία χρησιμοποιούμε καθημερινά για να σερφάρουμε στο διαδίκτυο.

Σκοπός λοιπόν του RWD είναι να προβάλλεται το περιεχόμενο του ιστολογίου μας σωστά, από όλες τις συσκευές ανεξαρτήτως μεγέθους.(laptop, desktop, handheld devices) και να μπορεί ο χρήστης με την ίδια ευκολία να πλοηγηθεί στο site μας και από το κινητό του και απο το tablet.

Γιατί λοιπόν αυτό είναι τόσο σημαντικό για εσάς που ασχολείστε με το Blogging;

Πολύ απλά γιατί το responsive web design δεν είναι μόδα… Είναι το μέλλον! Είναι μια τεχνολογική εξέλιξη που πρέπει να την ακολουθήσουμε εάν θέλουμε να μην ξεχαστούμε… αλλά και να αυξήσουμε τους επισκέπτες του  blog μας.

Όλοι έχετε παρατηρήσει πως ο αριθμός των ανθρώπων που σερφαρουν μέσα από τα κινητά τους ή τα tablets κάθε μέρα μεγαλώνει, αυτό όμως που πραγματικά πρέπει να σας ενδιαφέρει είναι ότι όλος αυτός ο όγκος των ανθρώπων ψάχνει πληροφορίες on the go. Την ώρα που ταξιδεύουν, που βρίσκονται σε ένα κατάστημα και ψωνίζουν, την ώρα που απολαμβάνουν τον καφέ τους. Απλά ανοίγουν το κινητό τους τηλέφωνο και αναζητούν την πληροφορία μέσω Διαδικτύου. Ακόμη λοιπόν και εάν έχετε κάνει άριστη δουλειά με το περιεχόμενο σας, και με τα κοινωνικά δίκτυα και με την προώθηση και είστε πρώτοι στις μηχανές αναζήτησης, για να κρατήσετε τον χρήστη, που μόλις μπήκε στο ιστολόγιο σας… θα πρέπει το design του blog σας να είναι συμβατό με την συγκεκριμένη συσκευή που χρησιμοποίησε ο επισκέπτης, διαφορετικά απλά θα πάει στο επόμενο αποτέλεσμα.

Για αυτό λοιπόν….Αν π.χ έχετε κάποιο ιστολόγιο με προτάσεις εξόδου, εάν κάνετε review προϊόντων, εάν προτείνετε ταξιδιωτικούς προορισμούς ή απλά έχετε ένα blog με συνταγές πρέπει να ακολουθήσετε τις εξελίξεις, να επενδύσετε στο rwd ….και να γίνετε διαθέσιμοι σε ένα μεγαλύτερο κοινό αναγνωστών που έκανε το σερφαρισμα μέσω handheld συσκευών αγαπημένη συνήθεια!

Τελικά πως σας φαίνεται η ιδέα το 2013 να είναι η χρονιά, που θα δώσετε προτεραιότητα στην “ελαστικότητα” του blog σας και να ανταποκριθείτε στις εξελίξεις της τεχνολογίας;


Είμαι η Ανθή, co-founder στην εταιρεία παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών WebHippies και εμπνεύστρια του all4blogs.gr. Στο all4blogs θα βρείτε άρθρα μου σχετικά με την προώθηση, βελτίωση και ανάπτυξη του blog σας.

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.