READING

Τι χρειάζεται για να αποκτήσω ένα self hosted Word...

Τι χρειάζεται για να αποκτήσω ένα self hosted WordPress blog;

Αν θέλαμε να ορίσουμε τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει ένας blogger, για να οδηγηθεί στην επιτυχία, ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνει, είναι το να αποκτήσει το δικό του self hosted blog, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του. Και αυτό για δύο λόγους. Πρώτον όσο χρησιμοποιείς free υπηρεσίες φωνάζεις απο μακριά ότι είσαι “ερασιτέχνης”, έτσι καμιά εταιρεία δεν θα σε πάρει στα σοβαρά και δεύτερον γιατί το περιεχόμενο σου και ότι χτίζεις με τόσο κόπο, ουσιαστικά δεν σου ανήκει!

Είτε λοιπόν το αποφάσισες και είσαι έτοιμος, είτε κάνεις την έρευνα σου, για να αποκτήσεις το δικό σου self hosted WordPress blog, διάβασε παρακάτω τι είναι απαραίτητο για να κάνεις το όνειρο σου πραγματικότητα:

  1. Domain nameΤο domain name είναι το όνομα του blog μας στο διαδίκτυο. Ιδανικά θα πρέπει να αντιπροσωπεύει το περιεχόμενο του ιστολογίου ή την ταυτότητα του blogger.

    Σε αντίθεση με τις free υπηρεσίες που σου παρέχουν δωρεάν ένα όνομα (subdomain) σε συνδυασμό με το domain της υπηρεσίας όπως πχ το toblogmou.blogspot.gr ή το toblogmou.worpress.com, σε ένα self hosted blog είναι απαραίτητο να κατοχυρώσουμε ένα δικό μας όνομα όπως πχ το toblogmou.gr.

    Η διαδικασία είναι σχετικά απλή και το κόστος του κάθε domain εξαρτάται από την κατάληξη του και την διάρκεια καταχώρησης. Για παράδειγμα ένα domain με κατάληξη .gr έχει ελάχιστο χρόνο καταχώρησης τα δυο χρόνια και κοστίζει περίπου 25€ τη διετία.

    Για την κατοχύρωση ενός domain name αρκεί να επισκεφτείτε έναν εγκεκριμένο καταχωρητή και αφού ελέγξετε την διαθεσιμότητα του να προχωρήσετε στην αγορά του.

  2. HostingΗ αγορά ενός πακέτου hosting δεν είναι απλή υπόθεση και η τιμή δεν είναι το μόνο χαρακτηριστικό που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη.

    Συνήθως οι εταιρείες παρέχουν τριών ειδών πακέτα φιλοξενίας. Τα οικονομικά shared hosting πακέτα, τα πακέτα dedicated server και τα Virtual private server ή VPS. Οι κύριες διαφορές τους εντοπίζονται στο κόστος και στις επιδόσεις που αυξάνονται κατά πολύ στα δυο τελευταία.
    Ένα σωστά στημένο blog δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις σε επεξεργαστική ισχύ και μπορεί να φιλοξενηθεί σε ένα από τα οικονομικά πακέτα shared hosting αρκεί να παρέχει μια τουλάχιστον βάση MySQL. Καλό θα είναι επίσης να μην υπάρχουν περιορισμοί σε μηνιαίο traffic και σε χώρο στο δίσκο του server που μας φιλοξενεί.

  3. Installation & Theme 

    Για την αρχική εγκατάσταση του WordPress πολλοί hosting providers παρέχουν αυτοματοποιημένες διαδικασίες εγκατάστασης του στο πακέτο φιλοξενίας που θα αγοράσετε, μέσω του control panel. Το wordpress επίσης, παρέχει μια σειρά από έτοιμα δωρεάν themes και plugins, που μπορούν να καλύψουν τις περισσότερες ανάγκες ενός blog, αρκεί να έχετε το χρόνο και τη διάθεση να ασχοληθείτε.Αν θέλετε όμως να εκμεταλλευτείτε πλήρως την δυναμική ενός self hosted blog καλό θα ήταν να απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία που θα αναλάβει να εγκαταστήσει και να βελτιστοποιήσει σωστά το WordPress αλλά και να κατασκευάσει ένα custom theme το οποίο θα είναι μοναδικό και ακριβώς στα μέτρα σας τόσο αισθητικά αλλά και λειτουργικά.


Είμαι ο Χαψής Γιώργος, co-founder στην εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων και παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών WebHippies. Στο all4blogs θα βρείτε άρθρα μου με τεχνικές κυρίως συμβουλές και ιδέες σχετικά με το πως θα βελτιωθείτε στο blogging

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.