READING

Πηνελόπη Καπνουλά από το fashion architect...

Πηνελόπη Καπνουλά από το fashion architect

www.fashionarchitect.net

Λίγα λόγια για το blog
Δεν ξέρω εάν είναι το πρώτο Ελληνικό fashion blog, αλλά σίγουρα είναι το πρώτο που πρόσεξα εγώ πολλά χρόνια πριν. Ο λόγος που συνέχισα να το διαβάζω είναι γιατί… κάθε χρόνο καταφέρνει να ανανεώνει με ένα μαγικό τρόπο την έννοια της αισθητικής…

Λίγα λόγια για την blogger
Πηνελόπη Καπνουλά αρχιτέκτων με τρέλα για την μόδα, και πολυπράγμων blogger. Δεν θα την δείτε ποτέ, σε φωτογραφίες με στυλιζαρισμένες πόζες αντίθετα μας παρουσιάζει το προσωπικό της στυλ… σαν μικρά εμπνευσμένα στιγμιότυπα…. της καθημερινότητας της!
Πάμε να την γνωρίσουμε καλύτερα….
Πες μας λίγα λόγια για το ιστολόγιο σου και σε τι πιστεύεις ότι διαφέρει από τα υπόλοιπα fashion blogs;
To blog μου το ξεκίνησα τον Απρίλιο του 2008 – και ναι, είναι αισίως 5 χρονών. Θα έλεγα ότι μάλλον ανήκει στην κατηγορία “personal style blogs” και όχι τόσο “fashion”, γιατί δεν γράφω τόσο για τη μόδα γενικά, όσο για το τι φοράω, αγοράζω και γενικά για το τι μου αρέσει εμένα προσωπικά. Φαντάζομαι ότι μια από τις βασικές του διαφορές σε σχέση με άλλα personal style blogs είναι η κατηγορία Fashion & Architecture στην οποία συγκεντρώνω όλα τα posts που συνδυάζουν αυτά τα δυο θέματα. Επίσης, μου έχουν πει ότι οι φωτογραφίες παπουτσιών που βγάζω είναι χαρακτηριστικές και θα τις αναγνώριζαν παντού, οπότε ίσως και αυτό.

Επηρέασε το blogging την καριέρα σου, και αν ναι με ποιον τρόπο;
Αν και το blog μου ξεκίνησε ξεκάθαρα σαν χόμπι τον καιρό που ακόμα σπούδαζα, τελικά ήταν ένας από τους βασικούς παράγοντες που επηρέασαν την επαγγελματική μου πορεία. Εντάξει, και η κρίση έπαιξε έναν μικρό ρόλο. Από το 2009 που πήρα πτυχίο και μετά, έχω δουλέψει ελάχιστα σαν αρχιτέκτονας και περισσότερο στους χώρους της επικοινωνίας, της διαφήμισης, του PR και των social media. Αν και γράφω επαγγελματικά πλέον, το προσωπικό blog μου συνεχίζει να είναι μια τελείως μη επαγγελματική απασχόληση, και ίσως γι’αυτό μου αρέσει ακόμα.

Σε ποια ηλικία άρχισε να σε απασχολεί το θέμα “μόδα”;
Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότ ι σε ηλικία 7 -8 χρονών, η μαμά μου με πήγαινε στο μοναδικό μαγαζί με παιδικά ρούχα που υπήρχε στο μέρος που μεγάλωσα, έλεγε στην πωλήτρια «σας την αφήνω, θα έρθω να την πάρω σε καμιά-δυο ώρες» και εγώ κατέβαζα τα ράφια. Απορώ που αυτή η καλή κυρία μας μιλάει ακόμα οικογενειακώς.
Συναντάς έναν άνθρωπο, ποιο είναι το πρώτο στοιχείο που προσέχεις στο ντύσιμο του;
Το πόσο άνετα αισθάνεται με αυτό που φοράει και την αυτοπεποίθηση που εκπέμπει. Φαίνεται στη γλώσσα του σώματος αυτό. Μπορεί μια εύσωμη κοπέλα να φοράει κάτι τελείως εκκεντρικό, αλλά να εκπέμπει τέτοια άνεση και χαρά για ζωή, που το μόνο που βλέπουμε εμείς είναι ένα ωραίο ντύσιμο, και όχι τις ατέλειες της. Μπορεί επίσης μια κοπέλα που φαινομενικά δεν θα έπρεπε να έχει κανένα πρόβλημα με το σώμα της, να περνάει τη μισή της μέρα τραβώντας το μπλουζάκι της και καμπουριάζοντας για να κρυφτεί. Τα ρούχα «μιλάνε» για εμάς και την προσωπικότητά μας, αλλά όχι τόσο τα ίδια, όσο το πώς αισθανόμαστε εμείς όταν τα φοράμε.

Πως θα περιέγραφες το δικό σου προσωπικό στυλ;
Απλό, preppy, girlie και τις περισσότερες φορές συντηρητικό στα όρια του πουριτανικού. Για παράδειγμα, λατρεύω τις full skirts με μήκος κάτω από το γόνατο και ευχαριστώ τον θεό της μόδας που έχουν ξαναέρθει στο προσκήνιο τις τελευταίες σεζόν, αν και εγώ τις φόραγα και από πριν, κλέβοντάς τις από την 70’s γκαρνταρόμπα της μαμάς μου. Επίσης, φοράω πάντα φορέματα και φούστες που τονίζουν τη μέση, συνήθως προσθέτοντας και μια ζώνη από πάνω just in case. Και λυπάμαι που το παραδέχομαι, αλλά σχεδόν μόνο φλατ παπούτσια.

Τα fashion blogs – σε όλους εμάς που δεν ασχολούμαστε με το αντικείμενο – δίνουν την εντύπωση ότι χρειάζεται 3 μισθούς για ένα μόνο outfit. Τελικά μπορεί κάποια κοπέλα να είναι σωστά ντυμένη χωρίς να τινάξει τον προϋπολογισμό της στον αέρα; τι συμβουλές έχεις να μας δώσεις;
Η λύση που έχω σε αυτό το θέμα λέγεται «home-grown vintage». Όπως ανέφερα και πριν με τις φούστες της μαμάς μου, έχω στην γκαρνταρόμπα μου αρκετά ρούχα συγγενών, αλλά και δικά μου, που είναι αρκετών ετών. Ο ορισμός του vintage είναι «ρούχα ηλικίας 100 έως 20 ετών» πράγμα που σημαίνει ότι εκείνο το ζακάρ πουλόβερ που είχα όταν ήμουν 9, είναι πλέον vintage! Και ναι, δεν πετάω σχεδόν τίποτα. Έτσι έχω πάντα στη διάθεσή μου ρούχα καλής ποιότητας, που δεν έχει κανένας άλλος και ποικιλία για να διαλέξω.

Ποιο είναι το αγαπημένο ρούχο ή αξεσουάρ που ο Spyros(γάτος) λατρεύει να καταστρέφει;
Το κολιέ Strigles αυτού του post 

Που αλλού μπορούμε να σε βρούμε εκτός από το www.fashionarchitect.net;

Κρατήστε την ανάσα σας, γιατί είμαι πολύ social:

Στην επίσημη σελίδα του blog στο Facebook
Στο Tumblr
Στο Instagram
Στο Twitter
Στο Pinterest
Για επαγγελματικά θέματα, στο Linkedin
Επίσης, είμαι Head Editor του online fashion shop KOOLFly.com και μπορείτε να βρείτε άρθρα μου στα ελληνικά εδώ

 

Ασχολείσαι με πάρα πολλά πράγματα καθημερινά. Πως καταφέρνεις να διαχειρίζεσαι σωστά τον χρόνο σου και να παραμένεις παραγωγική;
Αυτή είναι μια πικρή ιστορία… Πρώτον, παίρνοντας απόφαση ότι δεν γίνεται να τα προλαβαίνω όλα. Δεύτερον, κάνοντας όσα περισσότερα πράγματα μπορώ από το κινητό, π.χ. το Twitter, το Tumblr και το Instagram μου γίνονται updated σχεδόν αποκλειστικά από το iPhone. Και τρίτον, προσπαθώντας να θυμάμαι ότι όλο αυτό – blogging, social media, events – is supposed to be fun. Αν αρχίσω να το νιώθω σαν υποχρέωση, θα σταματήσω και να το κάνω.

 

interview by Anthi Zoidou


Είμαι η Ανθή, co-founder στην εταιρεία παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών WebHippies και εμπνεύστρια του all4blogs.gr. Στο all4blogs θα βρείτε άρθρα μου σχετικά με την προώθηση, βελτίωση και ανάπτυξη του blog σας.

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.