Τελειομανία και blogging

Ένα από τα δυσκολότερα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά εμείς οι bloggers είναι η παγίδα της τελειομανίας.

Οι μη πραγματοποιήσιμοι στόχοι που βάζουμε, όπως να αποκτήσουμε πάρα πολλές επισκέψεις σε ελάχιστο χρόνο, σε συνδυασμό με την επίτευξη του τέλειου άρθρου, μας οδηγούν τις περισσότερες φορές στο να μην ξεκινάμε καινούργια πράγματα από φόβο μήπως τα κάνουμε απλά… καλά και στο τέλος να παραιτούμαστε τελείως από κάτι.

Perfect is the enemy of good – το τέλειο είναι ο εχθρός του καλού. Voltaire

Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν γι αυτό;

καταρχήν να συνειδητοποιήσουμε ότι η τελειότητα απλά δεν υφίσταται. Και αυτοί που θα μας κρίνουν αυστηρά, και ίσως μας κάνουν να αισθανθούμε άσχημα απλά μας αποδεικνύουν αυτό ακριβώς…πως κανείς δεν είναι τέλειος. Κάθε μέρα που περνάει κάνε την αυτοκριτική σου αλλά να θυμάσαι να δίνεις και τα εύσημα στον εαυτό σου για τα πράγματα που έχεις καταφέρει


Είμαι η Ανθή, co-founder στην εταιρεία παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών WebHippies και εμπνεύστρια του all4blogs.gr. Στο all4blogs θα βρείτε άρθρα μου σχετικά με την προώθηση, βελτίωση και ανάπτυξη του blog σας.

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.