READING

Κα. Νικολοπούλου από το eirinika.gr...

Κα. Νικολοπούλου από το eirinika.gr

www.eirinika.gr

Ώρες ατελείωτες σκεφτόμουν, τι θα μπορέσω να χωρέσω σε λίγες γραμμές…

Τι να πρώτο πει κανείς για μια γυναίκα που έχει καταφέρει τόσα πολλά; Και ύστερα θυμήθηκα μια δική της ανάρτηση, πριν λίγους μήνες. Ευχαριστούσε τους αναγνώστες για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του blog της, υπογράφοντας στο τέλος ως εξής :

Ειρήνη Νικολοπούλου – Πάνω από όλα Μαμά μιας κόρης
Τα είπε όλα με μια πρόταση… δεν συμφωνείτε;

Λίγα λόγια για το blog:

Δεν ξέρω για εσάς αλλά στο δικό μου μυαλουδάκι, το άκουσμα της πρότασης “27 χρόνια δημοσιογράφος ξεκινάει δικό της blog” πυροδοτεί έναν αυτόματο μηχανισμό αρνητικών συνειρμών. “ΩΧ! Μια από τα ίδια!Σεξ, βια, καταστροφολογία, ευφάνταστοι τίτλοι και φτωχό περιεχόμενο” Λοιπόν το eirinika για καλή μας τύχη, δεν είναι τίποτα από τα παραπάνω! Και δεν αναφέρομαι μόνο στην στήλη “καλά νέα” που θα σας συνεπάρει, αλλά σε όλο το περιεχόμενο, που θα σας κάνει να σκεφτείτε…. -επιτέλους ποιοτικά νέα!-

Λίγα λόγια για την blogger:

Κατάφερε σε μόλις 1 χρόνο και κάτι μήνες, να κάνει την παρουσία της στην blog-οσφαιρα συνώνυμο της αισιοδοξίας. Τέτοιους ανθρώπους θέλουμε να διαβάζουμε. Παθιασμένους και  εργατικούς. Που δεν φοβούνται το καινούργιο, το αγκαλιάζουν …το κάνουν δικό τους βρε αδερφέ. Και αν όλα αυτά φαίνονται πολύ μελό και ρομαντικά στους άντρες αναγνώστες, προσθέτω απλά το εξής στοιχείο για να μιλήσω στην γλώσσα σας. Η Blogger eirini είναι απόλυτα εξοικειωμένη με τις νέες τεχνολογίες, απάντησε τόσο γρήγορα στο mail μου, που πριν το διαβάσω πίστεψα πως είναι automatic response.

Πάμε όμως να την γνωρίσουμε καλύτερα….

1)Γιατί και πως αποφασίσατε να ξεκινήσετε το blog σας;
Αν διαβάσετε το Welcome άρθρο στο blog μου θα δείτε για ποιο λόγο αντί να μπλοκάρω ,αποφάσισα να blog-άρω , όταν παραιτήθηκα από την τηλεόραση έχοντας συμπληρώσει 27 χρόνια στην δημοσιογραφία και στην παρουσίαση ειδήσεων . Το γιατί λοιπόν αφορά στο τέλος ενός μεγάλου κύκλου με αιφνίδιο και επώδυνο τρόπο αλλά και την αποφασιστικότητα μου για μία νέα αρχή που θα εμπεριείχε κάτι εντελώς νέο και όχι την ανακύκλωση των “παλιών υλικών “που είχαν σκουριάσει . Το blogging ήταν μία αφορμή να ταξιδέψω πάλι στην γνώση , αφού γιά να γίνω blogger αφιέρωσα άπειρες ώρες με τεχνικούς του internet που με εξοικείωσαν με τις χιλιάδες  λεπτομέρειες του internet , uploading , downloading , social media  και στη συνέχεια μόνη μου δούλεψα ανιχνεύοντας , αναζητώντας στο αχανές διαδίκτυο αυτό που με αντιπροσώπευε σαν προσωπικότητα και σαν άνθρωπο .

2)Πόσο χρόνο περνάτε καθημερινά ψάχνοντας και ανανεώνοντας το περιεχόμενο;
Ξεκινώ νωρίς το πρωί και περνάω τουλάχιστον 5 ώρες γιά την “πρώτη ενημέρωση “, διακόπτω ζαλισμένη σαν κοτόπουλο για λίγο και μετά πάλι  . Εχω φτάσει και τις 10 ώρες . Προσπαθώ να δώ σαν αναγνώστης τι θα με ενδιέφερε να διαβάσει ένας αναγνώστης στο blog μου , στην ουσία συνθέτω και δημιουργώ ένα δελτίο ειδήσεων με τις ειδήσεις της ημέρας , προσθέτοντας οπωσδήποτε αισιόδοξα νέα που δεν είχα ποτέ την δυνατότητα να κάνω στην τηλεόραση , χιούμορ και αφιερώματα σε ανθρώπους που η τηλεόραση δεν θα ασχολιόταν ποτέ , όπως πχ ο Κορνήλιος Καστοριάδης η ο Βέρντι χωρίς να παραβλέπω και πιο μαζικής αποδοχής πρόσωπα σαν τον Ζαμπέτα η τον Κούρκουλο .

eirinika.gr
3)Ένα χρόνο μετά τι πιστεύετε πως σας έχει δώσει η ενασχόληση με το ιστολόγιο σας;
Με κράτησε ζωντανή , όσο και αν ακούγεται υπερβολικό στον κόσμο της ειδησεογραφίας που ήταν το φυσικό μου περιβάλλον, αλλά και με ενέπνευσε τόσο πολύ αυτό το καθημερινό ταξίδι γιά την αλίευση των ειδήσεων ώστε αισθάνομαι ότι έχω πιά master στο blogging . Είμαι σε θέση τώρα να προχωρήσω ακόμη καλύτερα στην ενημέρωση του κόσμου , παρουσιάζοντας Ελληνες – πρότυπα και πρωτοπόρους που δημιουργούν στην Ελλάδα η στο εξωτερικό ,επιμένοντας στην καθημερινή παρουσίαση όλων των σημαντικών Ελλήνων και ξένων  που δεν ζουν πιά, αλλά αξίζει είτε να τους γνωρίσουν οι νεότεροι είτε να τους ξαναθυμηθούν οι μεγαλύτεροι , αφυπνίζοντας τους visitors μου πχ στα θέματα της κακοποίησης των γυναικών και των παιδιών , επιλέγοντας αξιόλογες νέες ιδέες που κυκλοφορούν στον διαδίκτυο στην τέχνη ,στον πολιτισμό .. Δεν θέλω ένα λαϊκίστικο blog χωρίς να σνομπάρω και μία “ξεκούραστη είδηση”

5)Συγκριτικά με άλλους δημοσιογράφους, εσείς δίνετε την εντύπωση στους αναγνώστες σας ότι το blogging είναι το φυσικό σας περιβάλλον. Νιώθετε έτσι;
Είχα συνηθίσει να εργάζομαι  σκληρά , αν ξαφνικά έπαιρνα πραγματική σύνταξη θα τρελαινόμουν , το blogging έγινε απο ανάγκη το φυσικό μου περιβάλλον και τώρα το πάθος μου , πάντα το πάθος με καθοδηγούσε είτε γιά τα καλά είτε για τα λάθη στη ζωή μου . Ξέρετε λέω στους συνομήλικους φίλους μου και φίλες μου ότι αν δεν περάσουν στη νέα εποχή θα έχουν χάσει ενα τόσο πλούσιο κόσμο γνώσης και κάποια στιγμή δεν θα μπορούν να επικοινωνούν με τις άλλες γενιές . Για φανταστείτε να αρχίζω να χορεύω harlem shake και gangnam style και να μην ξέρον τι είναι αυτό …..χαχά ….

6)Είστε άνθρωπος που επιλέγει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να προωθήσει το ιστολόγιο του και να επικοινωνήσει. Πείτε μας, ποιοι είναι οι κανόνες της ιδανικής διαδικτυακής επικοινωνίας για εσάς;
Πρώτος κανόνας γιά μένα είναι της πραγματικής  υπογραφής , της επωνυμίας και της φωτογραφίας , Θέλω να γνωρίζω με ποιόν επικοινωνώ , όπως και εγώ βάζω φαρδιά πλατιά την υπογραφή μου και εκθέτω τον εαυτό μου . Το anonymous γιά μένα είναι  δειλία , ύποπτο και δεν το αποδέχομαι . Να σας πω κάτι; όποιους κανόνες και αρχές έχουμε σαν άνθρωποι και σαν επαγγελματίες , αυτούς μεταφέρουμε και στην κοινωνική δικτύωση  ..

7)Σε μια εποχή που οι περισσότεροι στην Ελλάδα είναι άνεργοι, πιστεύετε ότι το διαδίκτυο μπορεί να δώσει ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους;
Συνεχώς καινούργιες ευκαιρίες , αρκεί να κάτσει κάτω και να δουλέψει ο νέος η νέα γιά να δεί τι του ταιριάζει , να αναζητήσει παραδείγματα η να εμπνευστεί , να ρωτήσει , να ψάξει , να εξαντληθεί … Το διαδίκτυο είναι η μεγαλύτερη επαγγελματική αγκαλιά που υπήρξε ποτέ , διαθέσιμη , προκλητική ανά πάσα στιγμή, ανατρεπτική , μία πραγματική επανάσταση . Αν οι νέοι δεν ακολουθήσουν την επανάσταση , τότε ποιός ?

8)Πέρα από το blog σας, που αλλού σας βρίσκουμε αυτόν τον καιρό;
Στη κουζίνα μου και μην γελατε ! Κοιτάξτε δεν έχω δώσει ακόμη όλα όσα θέλω στη διαδικτυακή μου ενασχόληση . Μετά το eirinika .gr έχω έτοιμο το greecelovers .gr με Ελληνες και ξένους που προσφέρουν είτε με τις ιδέες τους , είτε με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες η απλά αγαπώντας την Ελλάδα και κρατώντας ψηλά τον υγιή φιλελληνισμό .
Greecelovers very soon on your tablets or your webtv …

Irene nikolopoulou

www.eirinika.gr
facebook:irene nikolopoulou A&B
twitter:@enikolopoulou 

 

 

interview by Anthi Zoidou


Είμαι η Ανθή, co-founder στην εταιρεία παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών WebHippies και εμπνεύστρια του all4blogs.gr. Στο all4blogs θα βρείτε άρθρα μου σχετικά με την προώθηση, βελτίωση και ανάπτυξη του blog σας.

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.