Top 5 “Must Follow” Photography Blogs

To blogging είναι ένας τρόπος να εκφραζόμαστε, είτε αυτό έχει να κάνει με την δημιουργία, με ένα χόμπι, είτε έχει να κάνει με την καθημερινότητα μας αλλά ακόμα και με την τέχνη. Άλλωστε η τέχνη είναι τρόπος έκφρασης και εκδήλωσης συναισθημάτων. Και μιας και μιλάμε για τέχνη και blogging σήμερα θα σας παρουσιάσουμε blogs που αγαπάνε την φωτογραφία και εκφράζονται μέσα από εικόνες. Ένα Top 5 ταξιδιάρικο και καλλιτεχνικό!

1.b&w photography Chris Maltezos
bwphotoscm.blogspot.gr

Ασπρόμαυρες φωτογραφίες. Αυτό; Όχι. Μία ανάρτηση και μία φωτογραφία. Άλλωστε δεν χρειάζονται τα λόγια. Η φωτογραφία αρκεί. Θα πω απλά ότι είναι εικόνες που μιλάνε κι ας λείπει το χρώμα και το κείμενο. Εικόνες ανθρωποκεντρικές που αποτυπώνουν συνήθως κίνηση. Η εμφάνιση του blog δεν μπορούσε παρά να ταιριάξει απόλυτα με το ύφος των φωτογραφιών που παρουσιάζονται. Νομίζω ότι επηρέασαν και το κείμενο τούτο. Είδες;

2.Follow the light
dinishots.wordpress.com

O τίτλος χαρακτηριστικός και θα έλεγα ότι το σκούρο φόντο του blog έχει κι αυτό την σημασία του εδώ. Αλλά δεν θα σε ενοχλήσει καθόλου αυτό το χρώμα γιατί ο φωτογράφος-blogger βάζει το χρώμα στις φωτογραφίες. Ακολούθησε επομένως τις φωτογραφίες και θα διακρίνεις το φως, αλλά και το ταλέντο του. Είναι δημοφιλής και έχει ιδιαίτερη αγάπη στην φύση και στα λουλούδια. Κάθε μία απεικόνιση είναι ένα έργο τέχνης. Έτσι απλά.

3.Charming Drops
charmingdrops.blogspot.gr

Δεν έχεις ανακαλύψει την Αναστασία Αδαμάκη και το Charming Drops;;; Κάνω ότι δεν άκουσα. Διάβασε το about page της και είμαι σίγουρη ότι με κάτι θα ταυτιστείς κι εσύ. Φωτογραφικό λεύκωμα, ένα προσωπικό περιοδικό με στιγμές διακόσμησης, γεύσεις, ανθρώπους, μέρη, μόδα και όχι μόνο. Ένα blog μοντέρνο, καθαρό και φωτεινό που σου αφήνει μία αίσθηση οικειότητας μέσα από τις φωτογραφίες αλλά και τα πολύ απλά κείμενα της Αναστασίας. Και το “Charming Drops”; Μα τι ωραίος τίτλος!!

4.Dimitris the Athens -Photohunter-
dimitristheathens.blogspot.gr

Κυνηγός φωτογραφιών. Εδώ δεν θα δεις όμορφα τοπία, ήλιους, θάλασσες και ποταμάκια. Εδώ θα δεις φωτογραφικά στιγμιότυπα με πρωταγωνιστές τους ανθρώπους. Αποτυπώνεται η αγωνία, η δράση, η κίνηση, τα έντονα συναισθήματα, τα βλέμματα, το περίεργο, το απλό αλλά και το διαφορετικό. Το blog είναι ένα ατέλειωτο κολάζ χωρίς σύνορα και περιορισμούς. Μόνο εικόνες δυνατές.

5.Coffee cigarettes & camera
coffeecigarettescamera.blogspot.com

Ένα blog, ένας φωτογράφος, μερικά project, αρκετή έμπνευση και γράψιμο. Τα στοιχεία που συνθέτουν αυτό το blog. Φωτογραφίες και σκέψεις που ξετυλίγονται γύρω από αυτές, παρέα με ένα τσιγάρο και έναν καφέ. Ο φωτογράφος αγαπάει την φωτογραφία αλλά δηλώνει και εθισμένος στο blogging και στο γράψιμο. Έτσι κάθε εικόνα συνοδεύεται από ένα αυθόρμητο, αβίαστο κείμενο καταγραφής σκέψεων και καθημερινότητας. Αυτό για εμάς τους bloggers οικείο και αγαπητό θα το χαρακτήριζα.

Ένας φακός, λίγο φως, έμπνευση άντε και ένα τρίποδο αρκούν για μία ωραία φωτογραφία. Η’ μήπως όχι; Ελπίζω μετά απο τo σημερινό Τοp 5 να διαπίστωσες κι εσύ πως η φωτογραφία είναι μία τέχνη που μπορεί να εκφράσει πολλά και διάφορα συναισθήματα καθώς και την διάθεση του ίδιου του δημιουργού. Και όταν όλα αυτά παρουσιάζονται σε ένα blog δεν μπορούμε πάρα να τα παρουσιάσουμε εδώ.

Περιμένουμε τα σχόλια σας και τις εντυπώσεις σας!

Photo Credit : Flickr{creative commons}


Είμαι η Ανθή, co-founder στην εταιρεία παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών WebHippies και εμπνεύστρια του all4blogs.gr. Στο all4blogs θα βρείτε άρθρα μου σχετικά με την προώθηση, βελτίωση και ανάπτυξη του blog σας.

RELATED POST

 1. Άγνωστη

  17 Σεπτεμβρίου

  Καλό θα ήταν όταν προτρέπουμε τον κόσμο να ακολουθήσει κάποια από τα καλύτερα φωτογραφικά μπλογκ να έχουμε και κάποια σχέση με τη φωτογραφία για να μπορούμε να κρίνουμε τι είναι καλό και τι όχι. Το τι αρέσει στον καθένα είναι υποκειμενικό, όμως εκτός από ένα, τα υπόλοιπα φωτογραφικά μπλογκ που αναδείξατε ως καλλιτεχνικά δεν θα έλεγα ότι αναδεικνύουν την τέχνη . Εκτός και αν μιλάμε για ερασιτεχνικά μπλογκ, πράγμα το οποίο θα έπρεπε να αναφέρετε στην αρχή της ανάρτησης. Κρίμα γιατί υπάρχουν πολλοί φωτογράφοι εκεί έξω που κάνουν καταπληκτικές δουλειές αλλά μένουν στην αφάνεια επειδή έχουμε γεμίζει άσχετους που νομίζουν ότι ξέρουν από τέχνη.

  • Lina's Daily

   17 Σεπτεμβρίου

   Καλησπέρα σας,
   Αρχικά να σας ευχαριστήσω για το σχόλιο σας.
   Το all4blogs μέσα από την στήλη “Μust Follow Blogs” έχει σκοπό να αναδείξει blogs. Άρα εμείς σαν ομάδα, μιας και το δικό μας το αντικείμενο είναι το blogging, παρουσιάζουμε και επιλέγουμε το blog αυτό καθεαυτό. Δεν είμαστε εδώ για να “κρίνουμε” την εκάστοτε κατηγορία αλλά μόνο το blog και την δουλειά που κάνει ο blogger για να παρουσιάσει αυτό που θέλει. Αν έχετε παρακολουθήσει και τα προηγούμενα τοπ 5 έχουμε αναφερθεί σε διάφορες κατηγορίες, όπως πλέξιμο, scrapbooking, μαγειρική, μόδα και πολλά άλλα. Είναι νομίζω σαφές ότι θα μας ήταν λίγο δύσκολο να “κρίνουμε” με βάση το αντικείμενο κάθε φορά.
   Και στην προκειμένη λοιπόν περίπτωση είμαστε bloggers και όχι φωτογράφοι.

   Υπάρχουν αμέτρητοι αξιόλογοι bloggers εκεί έξω και θα χαρούμε να ακούσουμε και τις δικές σας προτάσεις.

   • Άγνωστη

    18 Σεπτεμβρίου

    Άρα λοιπόν το κριτήριο για το εκάστοτε τοπ 5 είναι το υποκειμενικό γούστο, μιας και δεν μπορείτε να κρίνετε αξιολογικά κανένα από τα θέματα με τα οποία ασχολείστε.
    Προσπαθείτε να πείσετε αυτούς που σας ακολουθούν να ακολουθήσουν άλλα μπλογκ με μοναδικό κριτήριο ότι απλώς σας αρέσουν.
    Σωστά;

    • George Hapsis

     18 Σεπτεμβρίου

     Λάθος. Δεν καταλάβατε ούτε την απάντηση της Λίνας ούτε το αντικείμενο του all4blogs. Να σας το ξεκαθαρίσω:

     Το all4blogs δημιουργήθηκε για να βοηθά ανθρώπους και εταιρείες που επιλέγουν το blogging για να επικοινωνήσουν την δουλειά τους ή τα ενδιαφέροντα τους.

     Στην συγκεκριμένη στήλη επιλέγουμε να παρουσιάσουμε ποιοι από αυτούς κάνουν καλύτερη δουλειά, όσον αφορά όχι μόνο την παρουσίαση του ιστολογίου τους αλλά και το πόσο επιτυχημένα επικοινωνούν το αντικείμενο τους με τους αναγνώστες.

     Και αυτό το κάνουμε γιατί, ως επαγγελματίες στο χώρο του διαδικτύου και του blogging έχουμε την εμπειρία και την τεχνογνωσία να κρίνουμε αντικειμενικά κάθε είδους blog ως blog και όχι ως προς την κατηγορία
     περιεχομένου.

     Δεν προσπαθούμε να πείσουμε κανέναν όπως λέτε απλά προτείνουμε στο κοινό μας να ακολουθήσει τα blog που αξιολογήσαμε θετικά.

     Εμείς λοιπόν με βάση τις σπουδές μας, και την εργασιακή μας εμπειρία είμαστε σε θέση να κρίνουμε τα Blogs.

     Εσάς ποιος σας όρισε κριτή της τέχνης, της φωτογραφίας, του Blogging, και των ανθρώπων που προσπαθούν να κάνουν κάτι δημιουργικό, ενώ άτομα σαν εσάς σπαταλούν τον χρόνο τους κάνοντας κακόβουλα σχόλια πίσω από το πέπλο της ανωνυμίας.

     Αν πράγματι έχετε κάποιες σπουδές ή εμπειρία πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο θα μπορούσατε στον χρόνο που σας πήρε να γράψετε ένα σχόλιο που στάζει χολή να μας προτείνατε άλλα ιστολόγια αξιόλογων φωτογράφων και με τον τρόπο σας να βοηθούσατε και εκείνους, αλλά να γλιτώνατε και εμάς από την ασχετοσύνη μας (όπως είπατε στο πρώτο σας σχόλιο).

     Περιμένουμε τις προτάσεις σας.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.