READING

Πως γίνεται να έχετε περισσότερα σχόλια στα άρθρα ...

Πως γίνεται να έχετε περισσότερα σχόλια στα άρθρα σας;

Το blogging δεν είναι μοναχικό άθλημα. Οι αναρτήσεις που γράφουμε δεν είναι ούτε άρθρα σε περιοδικά ούτε διαλέξεις… Είναι κατά βάση συζήτηση! Γι αυτό και το blogging στηρίζεται στην αλληλεπίδραση μεταξύ των χρηστών, που συνήθως εκφράζεται μέσα από τα σχόλια. Νομίζω ότι μια από τις στιγμές που οι περισσότεροι bloggers θυμούνται, είναι όταν τους άφησαν το πρώτο τους comment.

Και μιας και στο προηγούμενο exclusive άρθρο μας μιλήσαμε για τις  πλατφόρμες σχολίων που υπάρχουν στο διαδίκτυο, σήμερα θεωρήσαμε σωστό να απαντήσουμε σε μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις σας. Πως γίνεται να έχετε περισσότερα σχόλια στα άρθρα σας;

Πάμε να δούμε παρακάτω λοιπόν μερικές συμβουλές και ιδέες.

1. Αρχικά κάντε ένα μικρό τεστ. Ανοίξτε σε ένα ανώνυμο παράθυρο περιήγησης το ιστολόγιο σας και προσπαθήστε να σχολιάσετε σε κάποιο άρθρο σας. Δοκιμάστε όλους τους δυνατούς τρόπους, σαν ανώνυμος χρήστης αλλά και με κάποιον άλλο λογαριασμό. Με αυτόν τον τρόπο θα διαπιστώσετε κατά πόσο είναι εύκολη η διαδικασία σχολιασμού στο blog σας και θα μπορέσετε να διορθώσετε τυχόν προβλήματα που θα διαπιστώσετε.


Ιδανικά η διαδικασία θα πρέπει να είναι όσο πιο απλή γίνεται. Ιδιαίτερα αν το ιστολόγιο σας είναι σχετικά καινούργιο και προσπαθείτε ακόμη να προσελκύσετε αναγνώστες. Με το να κάνετε την ζωή τους δύσκολη επιτρέποντας μόνο τα σχόλια σε εγγεγραμμένους χρήστες και βάζοντας τους κάθε άλλου είδους περιορισμούς απλά τους αποτρέπετε από το να σχολιάσουν τα άρθρα σας, ακόμη και αν τα βρήκαν ενδιαφέροντα.

2. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να επιτύχετε μεγαλύτερο αριθμό comments είναι πολύ απλά… να τα ζητήσετε. Και τι εννοώ με αυτό;

Προσπαθήστε στο τέλος κάθε άρθρου σας να απευθύνετε κάποια ερώτηση προς τους αναγνώστες ή όταν κοινοποιείτε το συγκεκριμένο άρθρο στα κοινωνικά δίκτυα, προτρέψτε τους φίλους σας να πάρουν μέρος στην συζήτηση και να πουν την άποψη τους.

3. Δείξτε στο κοινό σας ότι ενδιαφέρεστε πραγματικά για αυτό που έχουν να πουν. Όταν κάποιος σχολιάσει ευχαριστήστε τον, απαντήστε στην ερώτηση του, δώστε συνέχεια στην κουβέντα ώστε να πάρουν το έναυσμα και άλλοι χρήστες και να αλληλεπιδράσουν και αυτοί.

4. Βρείτε τρόπους να ανταμείψετε τους χρήστες οι οποίοι σχολιάζουν συχνά. Εμείς οι bloggers διοργανώνουμε συνεχώς διαγωνισμούς για να κερδίσουμε καινούργιους αναγνώστες, αλλά ξεχνάμε να επιβραβεύσουμε του πιο πιστούς μας commenter’s. Ένα από τα επόμενα δώρα σας λοιπόν, μπορείτε να το χαρίσετε στον χρήστη με τα περισσότερα σχόλια ή στον χρήστη με το πιο πετυχημένο σχόλιο κάτω από κάθε άρθρο.

5. Επιλέξτε με προσοχή τα θέματα για τα οποία γράφετε. Θα έχετε παρατηρήσει ότι στο πέρασμα του χρόνου, κάποια άρθρα σας λαμβάνουν πολύ περισσότερα σχόλια, από κάποια άλλα, ενώ εσείς δεν έχετε κάνει τίποτα διαφορετικό. Αυτό σας δείχνει τι θέλει το κοινό σας να διαβάσει και με αυτό σαν δεδομένο μπορείτε να δημιουργείτε πιο συχνά περιεχόμενο της ίδιας θεματολογίας, ώστε να καταφέρετε να προσελκύσετε commenter’s στο ιστολόγιο σας.

6. Οι περισσότεροι από εμάς δοκιμάζουμε όλους τους παραπάνω τρόπους, αλλάζουμε commenting platforms, προσπαθούμε να εμπνεύσουμε και να πυροδοτήσουμε σχόλια με όμορφους επιλόγους στα άρθρα μας αλλά ξεχνάμε το πιο απλό. Ότι πρέπει και εμείς να αλληλεπιδράσουμε με άλλους bloggers και να αφήνουμε τα σχόλια μας δείχνοντας έτσι την εκτίμηση μας προς αυτούς.\

Κάντε λοιπόν την διαφορά και αυξήστε την αλληλεπίδραση στο blog σας ξεκινώντας από σήμερα κιόλας.


Είμαι η Ανθή, co-founder στην εταιρεία παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών WebHippies και εμπνεύστρια του all4blogs.gr. Στο all4blogs θα βρείτε άρθρα μου σχετικά με την προώθηση, βελτίωση και ανάπτυξη του blog σας.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.