READING

Πως μπορώ να βγάλω χρήματα από το blogging;...

Πως μπορώ να βγάλω χρήματα από το blogging;

Σε προηγούμενο άρθρο μας αναφερθήκαμε και αναλύσαμε τις προϋποθέσεις που χρειάζεται να πληρεί ένα ιστολόγιο, αλλά και o blogger ώστε να μπορέσει να κάνει το blogging επάγγελμα και να βγάλει χρήματα από αυτό.

Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε επιγραμματικά με ποιους διαφορετικούς τρόπους μπορούμε να κάνουμε κερδοφόρο το ιστολόγιο μας. Για περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές θα γράψουμε άρθρα για το καθένα ξεχωριστά. Πάμε λοιπόν να ξεκινήσουμε

1) διαφημίσεις διάφορων δικτύων
Όλοι τις έχετε δει… όλοι τις έχετε ακούσει … ίσως είναι καιρός να τις δοκιμάσατε. Είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να ξεκινήσετε να βγάζετε ένα μικρό χαρτζιλίκι από το Blog σας. Υπάρχουν δίκτυα που σας πληρώνουν ανάλογα με τις εμφανίσεις ή όταν κάνει κάποιος κλικ πάνω στην διαφήμιση. (adsence, amazon) μπορείτε επίσης να διαλέξετε διαφημίσεις σε μορφή Text ή και εικόνες ανάλογα με το τι ταιριάζει στο δικό σας ιστολόγιο.

2) διαφημιστικός χώρος
Πέρα απο τις διαφημίσεις των δικτύων μπορείτε και εσείς μόνοι σας να “νοικιάσετε” διαφημιστικό χώρο του Blog σας σε εταιρείες. Ο χώρος αυτός μπορεί να είναι η αρχική σας σελίδα ή ακόμη και κάποιο άρθρο το οποίο έχετε γράψει στο παρελθόν και έχει πολύ επισκεψιμότητα.

3) Sponsor
Το να βρείτε σπόνσορα για το ιστολόγιο σας, μάλλον θα αποδειχτεί το πιο χρονοβόρο από όλα τα υπόλοιπα αλλά οι δυνατότητες και τα οφέλη μετά είναι απεριόριστα. Μπορείτε να γίνετε “πρεσβευτής” μιας συγκεκριμένης μάρκας, να γράφετε reviews προϊόντων και υπηρεσιών, να παίρνετε μέρος σε εκδηλώσεις, αλλά και Sponsored Post

4) Affiliate Marketing
Ένας από τους πιο σίγουρους τρόπους για να βγάλετε χρήματα είναι το affiliate. αλλά προϋποθέτει πιστούς αναγνώστες αλλά και διαφημίσεις σχετικές με το περιεχόμενο του ιστολογίου σας, καθώς πληρώνεστε μόνο όταν ο επισκέπτης κάνει κάποιο συγκεκριμένο action π.χ αγορά προϊόντος.

5) Sell yourself
Εκμεταλλευτείτε την επισκεψιμότητα του ιστολογίου σας και προωθήστε τον εαυτό σας και την δουλειά σας. Δώστε συμβουλές… διαφημίστε τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα σας και πουλήστε τις γνώσεις σας και την εμπειρία σας.

6) Donation button
Ίσως κάποιοι από εσάς να το βρίσκουν ξεπερασμένο ή να θεωρούν πως ζητούν ελεημοσύνη αλλά δεν είναι καθόλου έτσι. Εάν δημιουργείτε ποιοτικό περιεχόμενο με χρήσιμα άρθρα, συμβουλές και σέβεστε τους αναγνώστες σας… τότε ίσως κάποιοι να θέλουν να υποστηρίξουν το έργο σας και να σας ανταμείψουν για τις ώρες σας.

Όπως βλέπετε υπάρχουν πολλοί τρόποι εκεί έξω που μπορούν να μετατρέψουν το ιστολόγιο σας, σε κερδοφόρο εργαλείο! Το θέμα είναι ότι δεν ταιριάζουν όλοι οι τρόποι σε όλα τα blogs. Αυτό που πρέπει να κάνετε εσείς είναι να πειραματιστείτε για να δείτε τι ταιριάζει σε εσάς. Έχετε υπόψιν σας ότι για να βγάλετε συμπέρασμα του πόσο αποδοτική είναι η κάθε μέθοδος, χρειάζεται χρόνος και υπομονή.

Δοκιμάστε διαφορετικούς συνδυασμούς μεθόδων, διαφορετικά δίκτυα ή και υπηρεσίες, παρακολουθήστε τις αλλαγές και κινηθείτε με βάση τα αποτελέσματα. Μην πτοήστε… μπορείτε να τα καταφέρετε!

Εσείς έχετε δοκιμάσει κάποια από αυτές τις μεθόδους;


Είμαι η Ανθή, co-founder στην εταιρεία παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών WebHippies και εμπνεύστρια του all4blogs.gr. Στο all4blogs θα βρείτε άρθρα μου σχετικά με την προώθηση, βελτίωση και ανάπτυξη του blog σας.

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.