Τα άπαντα του Favicon!

Τι είναι το favicon ; (ορισμός από την wikipedia)

Το favicon (είναι συντομογραφία των αγγλικών λέξεων favorites icon και μεταφράζεται ως δημοφιλές ή αγαπημένο εικονίδιο), γνωστό επίσης ως εικονίδιο συντομεύσεων, εικονίδιο ιστοσελίδας ή εικονίδιο σελιδοδείκτη είναι ένα αρχείο υπολογιστή (συνήθως έχει μέγεθος 16×16 εικονοστοιχεια-pixels) που συσχετίζεται με μια ιστοσελίδα.

Ένα σχεδιαστής ιστοσελίδας μπορεί να δημιουργήσει και να εγκαταστήσει ένα τέτοιο εικονίδιο στην ιστοσελίδα. Το εικονίδιο αυτό χρησιμοποιείται από τον φυλλομετρητή (web browser) που υποστηρίζει τα εικονίδια Favicon ώστε να εμφανίζεται δίπλα στην μπάρα με τις διευθύνσεις ή δίπλα στην ονομασία της σελίδας αλλά και στην λίστα με τους σελιδοδείκτες σελίδων. Οι φυλλομετρητές οι οποίοι υποστηρίζουν πολλαπλές παρουσιάσεις σελίδων σε ξεχωριστά tabs εμφανίζουν τα εικονίδια favicon της κάθε σελίδας ξεχωριστά σε κάθε τίτλο.
——–
Τώρα που μάθαμε τι ακριβώς είναι πάμε να δούμε πως μπορούμε εύκολα και γρήγορα να το αλλάξουμε στον blogger.

Αρχικά από τον πίνακα ελέγχου του ιστολογίου σας, επιλέξτε ΔΙΑΤΑΞΗ και κατόπιν πάνω αριστερά επεξεργασία στο πλαίσιο που αναφέρει FAVICON. Τώρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φορτώσετε την εικόνα της επιλογής σας και να πατήσετε αποθήκευση.

Extra tips
διαλέξτε μια τετράγωνη εικόνα. Προτιμότερο κάποιο γραφικό στοιχείο και όχι φωτογραφία με πολλές λεπτομέρειες χρώματα κτλ, για να μπορεί ο χρήστης να καταλαβαίνει τι βλέπει.

 

εύκολο δεν ήταν;;;
Καλή επιτυχία…!!!


Είμαι η Ανθή, co-founder στην εταιρεία παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών WebHippies και εμπνεύστρια του all4blogs.gr. Στο all4blogs θα βρείτε άρθρα μου σχετικά με την προώθηση, βελτίωση και ανάπτυξη του blog σας.

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.