READING

Τι είναι η Navbar στον blogger και πως μπορείς να ...

Τι είναι η Navbar στον blogger και πως μπορείς να της αλλάξεις χρώμα;

Συνεχίζουμε την σειρά των άρθρων που σας δείχνουμε βήμα – βήμα πως να μεταμορφώσετε το ιστολόγιο σας, με τον πιο απλό τρόπο.

Και αφού είδαμε πως αλλάζουμε background, πως φτιάχνουμε δικό μας header αλλά και πως αλλάζουμε το favicon Πάμε σε μια ακόμη μικρή λεπτομέρεια που όμως κάνει απίστευτα μεγάλη διαφορά στην εικόνα του blog μας. Σήμερα θα μάθουμε για την NavBar και πως να την προσαρμόζουμε στους χρωματισμούς του ιστολογίου μας.

Τι είναι:
Navbar , όπως σωστά θα έχετε υποθέσει είναι η navigation bar , δηλαδή η μπάρα πλοήγησης. Εμφανίζεται στο πάνω μέρος της οθόνης σε όλα τα ιστολόγια by default και

Περιλαμβάνει τις εξής λειτουργίες :
B: Σας οδηγεί στην αρχική σελίδα του www.blogger.com.
Search box: αυτή είναι μια από τις σημαντικότερες λειτουργίες. Το search box σας επιτρέπει να κάνετε αναζήτηση στο συγκεκριμένο blog που βρίσκεστε εκείνη την στιγμή
G+ Κοινή χρήση: μια συντόμευση ώστε να κάνετε share το Blog που βρίσκεστε στο Google+.
Περισσότερα: Εδώ θα βρείτε μια ακόμη λειτουργία που είναι πολύ χρήσιμη πέρα απο τις κοινοποιήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και στα κοινωνικά δίκτυα. Αυτή είναι η “Αναφορά κατάχρησης”

Τα υπόλοιπα στοιχεία, που βλέπετε όταν είστε συνδεδεμένος είναι η διεύθυνση e-mail σας, και συντομεύσεις για την νέα ανάρτηση και την σχεδίαση. Η αλήθεια είναι ότι κατά καιρούς έχω δει πολλά Mini tutorials για το πως μπορείτε να την εξαφανίσετε, αλλά πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί να το κάνετε αυτό, αφού μπορείτε πολύ εύκολα να την καμουφλάρετε και να την ενσωματώσετε στο theme του blog σας…πολύ απλά κάνοντας τα παρακάτω βήματα.

Από την αρχική σελίδα του blog μας επιλέγουμε “ΣΧΕΔΙΑΣΗ”


Απο το αριστερό μενού “ΔΙΑΤΑΞΗ”


 

 

Στο πλαίσιο της Navbar “ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ”

 


 
αυτό είναι και το τελικό βήμα της απόφασης, μπορείτε να διαλέξετε όποιο χρώμα πιστεύετε ότι ταιριάζει καλύτερά στους χρωματισμούς του blog σας, εγώ σας προτείνω τα 2 τελευταία αν έχετε ανοιχτόχρωμο ή σκουρόχρωμο background αντίστοιχα.


Επιλέγουμε λοιπόν το χρώμα και πατάμε “ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ” κατόπιν “ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΔΙΑΤΑΞΗΣ” και τέλος μπορούμε να δούμε το αποτέλεσμα μας στην προβολή ιστολογίου.

Άλλη μια αλλαγή προστέθηκε στο Blog μας…άραγε θυμάστε πως ξεκινήσαμε πριν από όλες αυτές τις αλλαγές, των προηγούμενων άρθρων;

 

Before…


After…

 

Εσύ τι θα ήθελες να δούμε στο επόμενο άρθρο της αλλαγής μας; Άφησε ένα μήνυμα και δώσε μου ιδέες!


Είμαι η Ανθή, co-founder στην εταιρεία παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών WebHippies και εμπνεύστρια του all4blogs.gr. Στο all4blogs θα βρείτε άρθρα μου σχετικά με την προώθηση, βελτίωση και ανάπτυξη του blog σας.

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.