Δουλεύοντας από το σπίτι…

Θυμάμαι πριν από κάποια χρόνια μιλώντας με φίλους, η ιδέα του να δουλεύει κάποιος, από το σπίτι του μας ακουγόταν πολύ δελεαστική.

Ξυπνάς την ώρα που θέλεις, φτιάχνεις με την ησυχία σου τον αγαπημένο σου καφέ, χωρίς να είσαι υποχρεωμένος να βλέπεις τα αχώνευτα μούτρα κάποιου συναδέλφου και ξεκινάς την δουλειά… οπότε ακριβώς θέλεις! Ακούγεται πραγματικά καλό; Έτσι δεν είναι ;

Δυστυχώς όχι…

Μεγαλώνοντας η ζωή σου υπενθυμίζει, ότι τίποτα δεν είναι μόνο ροζ. Ακόμη και οι φαινομενικά, πιο ιδανικές καταστάσεις έχουν τα μειονεκτήματα τους! Πάμε λοιπόν να δούμε πόσο δύσκολο μπορεί να αποδειχτεί, το να δουλεύεις από το σπίτι, ώστε να ξέρετε τι να προσέξετε όταν γίνετε διάσημοι bloggers!

1)δεν υπάρχει συγκεκριμένο ωράριο.
Αυτό πρακτικά για τους τεμπελάκους σημαίνει, ότι σταδιακά θα δουλεύουν όλο και λιγότερες ώρες ενώ για τους τελειομανής ότι ο υπολογιστής θα κλείνει τα ξημερώματα.

2)έλλειψη συγκέντρωσης.
Μια συνηθισμένη μέρα ξεκινά με εσάς να κάθεστε στο γραφείο σας, να ανοίγετε το laptop και πριν καλά καλά ξεκινήσετε… να τρέχετε να βάλετε ένα πλυντήριο, το παιδί κλαίει, ο σκύλος γαβγίζει και όταν το απόγευμα ξαναποφασισετε να δουλέψετε η κοπέλα από τον τρίτο θα έρθει για επίσκεψη.

3)παραμελούμε τον εαυτό μας.
Τις πρώτες μέρες θα σηκώνεστε και θα ετοιμάζεστε, όπως όταν πηγαίνετε σε κάποιο γραφείο , μετά από λίγες μέρες θα αρχίζετε την δουλειά με τις πυτζάμες σας και πριν το καταλάβετε θα μοιάζετε σαν ερημίτης!

4) έλλειψη κινήτρου
έχει παρατηρηθεί ότι όσοι δεν εργάζονται σε ανταγωνιστικό περιβάλλον δυσκολεύονται να θέτουν συνεχώς καινούργιους στόχους και μένουν στάσιμοι!

Με το άρθρο αυτό δεν προσπαθώ να σας αποκαρδιώσω … Αντιθέτως! Αναφέροντας σας τα μειονεκτήματα προσπαθώ να σας κάνω να τα αποφύγετε.

Η συμβουλή μου λοιπόν είναι να μετατρέψετε έστω και έναν μικρό χώρο σε γραφείο, ώστε να ξέρετε ότι όταν πάτε εκεί μπορείτε να απομονωθείτε και να συγκεντρωθείτε. Επίσης είναι καλό γιατί έτσι θα διαχωρίσετε τον χώρο εργασίας σας με τον χώρο που ξεκουράζεστε! Δώστε στους δικούς σας ανθρώπους να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να σας διακόπτουν οπότε το θελήσουν για ασήμαντα πράγματα. Και τέλος μην ξεχνάτε κάθε πρωί να αφιερώνετε χρόνο στον εαυτό σας ….

Εμπρός λοιπόν ξεκινήστε δουλειά και μην αφήσετε τίποτα και κανέναν να μπει ανάμεσα σε εσάς και στην επιτυχία!

Photo credit : evilerim


Είμαι η Ανθή, co-founder στην εταιρεία παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών WebHippies και εμπνεύστρια του all4blogs.gr. Στο all4blogs θα βρείτε άρθρα μου σχετικά με την προώθηση, βελτίωση και ανάπτυξη του blog σας.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.