Εύα Τοπαλίδου από το rdeco

http://www.rdeco.gr

 

Λίγα λόγια για το blog
Οι καινούργιοι: στο rdeco θα βρείτε όλες τις τελευταίες τάσεις της διακόσμησης, θα μάθετε πολλά DIY projects, θα ζηλέψετε σπίτια και ιδέες, και όταν ξανακοιτάξετε το ρολόι σας θα έχουν περάσει ώρες χωρίς τα το έχετε καταλάβει.
Οι παλιοί: Για εμάς τους παλιότερους είναι μια αγάπη που μετατράπηκε σε καθημερινή συνήθεια… αλλά που το πέρασμα του χρόνου δεν την φθείρει καθόλου. Και αυτό γιατί το αντικείμενο του πόθου (βλέπε rdeco) μας κρατάει σε εγρήγορση, παραμένει φρέσκο, και μας μαθαίνει συνεχώς καινούργια πράγματα.

Λίγα λόγια για την blogger
Εύα Τοπαλίδου, blogger από το 2007 που σε εκείνες τις εποχές της βαθιάς άγνοιας στην Ελλάδα για το niche blogging κατάφερε 1)να μας κάνει να αναρωτηθούμε μήπως το μέλλον βρίσκεται στα θεματικά Blogs. 2) να μας διδάξει την αισθητική λιτότητα, όταν οι περισσότεροι βούλιαζαν τα ιστολόγια τους από apps, widgets και πολύχρωμα στραφτάλιζε banner-akia.
Πάμε όμως να την γνωρίσουμε καλύτερα….

Ασχολείστε με το blogging από το 2007. τι σας έχουν διδάξει όλα αυτά τα χρόνια που θέλετε να το μοιραστείτε σαν συμβουλή με τους μελλοντικούς bloggers;
Κάποτε είχα κάνει το 10λογο του blogger, τον οποίο και έστειλα σε κάποιους που ζήτησαν τη γνώμη μου. Το blogging είναι συναρπαστικό και πολύ απαιτητικό άθλημα, αν θέλεις να το κάνεις σοβαρά. Αυτό που με δίδαξαν τα χρόνια αυτά είναι πως υπάρχει αληθινή δέσμευση απέναντι στους αναγνώστες. Οπότε αυτά που έχω να προτείνω είναι: συνέπεια και αλήθεια, σε αυτό το ατελείωτο ταξίδι.
Πως νιώσατε όταν έγραψε αναγνώστης το πρώτο σχόλιο στο blog σας;
Το πρώτο σχόλιο αν θυμάμαι καλά, ήταν μια λέξη: “Nice!”. Τότε, μη γνωρίζοντας αν με διαβάζει έστω και ένας άνθρωπος, είπα: Μόνο “Nice” είχε να πει; Θα ήθελε περισσότερα φαίνεται… Ας συνεχίσω λοιπόν! Εννοείται πως είναι μεγάλη χαρά και αγωνία τα σχόλια. Είναι επίσης κάτι αναπάντεχο. Το “καλύτερο σου ποστ” μπορεί να πάρει αδιάφορα ή αρνητικά σχόλια και ένα άλλο που σίγουρα θα πεις μετά πως θα μπορούσε να είναι και καλύτερο, μπορεί να κάνει πάταγο.

Πως σας φαίνονται τα Ελληνικά ιστολόγια, από άποψη αισθητικής σε σχέση με παλιότερα;
Θα πω πως ακόμα υπάρχουν λίγα κατά την άποψη μου. Φυσικά, τα νεότερα είναι πολύ πιο όμορφα, έχουν ξεφύγει από εκείνη την πρώτη μορφή του blogger, γίνονται όλο και περισσότερο niche και αυτό είναι το ενδιαφέρον. Διακρίνω δε, μεγάλη κλίση στη μαγειρική. Τελικά ή μαγειρεύουμε πολύ ή τρώμε πολύ εμείς οι Έλληνες.

Γράψατε σε μια από τις πρώτες αναρτήσεις σας “Τρέμω στην ιδέα πως μπορεί να αποκτήσω αναγνώστες με άποψη και δε θέλω σε καμιά περίπτωση να σας απογοητεύσω ” είχατε πραγματικά τέτοιους φόβους στην αρχή; και πως τους “καταπολεμήσατε”;
Αλήθεια το έγραψα; 🙂 Πολλές φορές που διαβάζω τα σχόλια, σκέφτομαι μετά “τι πάω και γράφω;”. Είναι η δέσμευση που είπα πιο πάνω. Η αλήθεια είναι πως για να “εκτεθείς” θέλει να είσαι και λίγο -ή πολύ- ψώνιο. Δένεσαι με τους αναγνώστες. Στο inbox μου έρχονται κάθε μέρα πάνω από 100 μηνύματα από αναγνώστες. Σπίτια, ιδέες, ερωτήσεις, απορίες, ενημερώσεις κ.ο.κ. Πάρα πολλοί από τους λεγόμενους και Rdeco-fans, μου γράφουν πως έμαθαν από μένα πράγματα, έφτιαξαν το σπίτι τους καλύτερο, δοκίμασαν πράγματα και άλλα πιο συγκινητικά. Οπότε κάποια στιγμή σκέφτηκα -και το έγραψα κιόλας- πως αν οι αναγνώστες αποκτήσουν άποψη, θα σκοτωνόμαστε μετά ή ίσως να τους απογοητεύσω αν κάποια μέρα γράψω κάτι που δεν είναι “σωστό” ή δεν αρέσει. Φυσικά και είχα αυτό το φόβο! Τον καταπολέμησα αποφασίζοντας να γράφω πάντα μόνο αλήθεια, να είμαι πάντα μόνο εγώ και να αντιδρώ όπως θα αντιδρούσα και στο φυσικό κόσμο συζήτησης. Θα έλεγα αυτό που ήθελα για τους λόγους που είχα.

Κρατάτε κάποιο χειρόγραφο ημερολόγιο με ιδέες ή πια έχουν αντικατασταθεί όλα αυτά με το pinterest και άλλα παρόμοια site;
Ναι, κάτι πρέπει να έχω ακόμα, κάπου στο χαρτί, κάπου στο pinterest, κάπου στο μυαλό μου. Δεν κρατάω πιστό ημερολόγιο ακόμα και σήμερα. Γράφω κάθε μέρα για ότι μου κάνει κέφι. Είναι πολλές οι φορές που ψάχνω να βρω που είχα δει εκείνο το σπίτι, με τα ροζ παράθυρα, που είχε ένα δάπεδο κάπως και μια κουζίνα κάπως αλλιώς… και πάει λέγοντας. Το pinterest είναι μια πανέξυπνη ιδέα πάντως, που βοηθά να κρατάνε -ειδικά οι bloggers- σημειώσεις συνοδευόμενες από όλα τα απαραίτητα links, photos κτλ. Πανέξυπνη δημιουργία που θα μπορούσε βέβαια να γίνει και πιο οργανωτική για τον καθένα μας, αν όλοι γράφαμε από κάτω τα tags που πρέπει.

Ποια κοινά στοιχεία, θεωρείτε πως μπορεί να έχει ένα ιστολόγιο σε σχέση με ένα σπίτι, για να θεωρηθεί “φιλόξενο” προς τους επισκέπτες του;
Να ανοίγει την πόρτα του αν όχι καθημερινά, συχνότατα. Να είναι καθαρό πνευματικά και κυριολεκτικά. Να σέβεται τους καλεσμένους του. Να είναι ο εαυτός του, γιατί όλοι οι άλλοι είναι πιασμένοι. Το τελευταίο το είπε άλλος και εγώ το κλέβω.

Στις αρχές του 2012 βγήκε Online και το rdecoshop, πως αποφασίσατε την δημιουργία αυτού του ηλεκτρονικού καταστήματος και τι διαφορετικό μπορούμε να βρούμε εκεί;
Το Rdecoshop ήταν ένα όνειρο καθόλου επιχειρηματικό. Με τα έπιπλα είχα σχέση εξ απαλών ονύχων, που σημαίνει από μικρή. Ήθελα ένα κατάστημα να βάλω μέσα ότι εγώ θα έβαζα στο σπίτι μου και τίποτε άλλο και αυτό συνεχίζει να συμβαίνει. Αυτό μπορεί να μην είναι και επιχειρηματικό. Στη δική μας περίπτωση, το Rdecoshop αγαπήθηκε, αγκαλιάστηκε από τον κόσμο και αυτή τη στιγμή κάνουμε πλέον τις δικές μας εισαγωγές σε όλα τα είδη που εμπορευόμαστε. Ο πληθυντικός εδώ είναι και για την Κα Tableart που είναι υπεύθυνη για την υλοποίηση και του site αλλά και την καθημερινή του υποστήριξη σε όλους τους τομείς.

Κανένα σπίτι δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς…
ατμόσφαιρα αγάπης και χιούμορ! Το γέλιο χαρίζει χρόνια παιδιά!

www.rdeco.gr

Facebook 

Twitter

Pinterest

 

 

 

interview by Anthi Zoidou


Είμαι η Ανθή, co-founder στην εταιρεία παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών WebHippies και εμπνεύστρια του all4blogs.gr. Στο all4blogs θα βρείτε άρθρα μου σχετικά με την προώθηση, βελτίωση και ανάπτυξη του blog σας.

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.