Τι να γράψω στο πρώτο post μου;

ένας εύκολος οδηγός που θα σας γλιτώσει χρόνο!

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά για μένα η πρώτη μου ανάρτηση, ήταν ένα τεράστιο θέμα, όταν ξεκίνησα το πρώτο blog μου. Θυμάμαι ότι μου πήρε περίπου 4-5 ώρες για να γράψω μια μικρή παράγραφο, που πραγματικά δεν εξυπηρέτησε καθόλου τον σκοπό της.

Αυτός είναι και ο λόγος του συγκεκριμένου άρθρου. Σας αναφέρω παρακάτω κάποια απλά ερωτήματα, που απαντώντας τα, θα κάνουν την συγγραφή της πρώτης σας ανάρτησης πιο γρήγορη και πιο ολοκληρωμένη. Ας ξεκινήσουμε…

1)Ποιός / ποιά είμαι;
ίσως το πιο σημαντικό είναι να συστηθεί τε στο μελλοντικό σας κοινό. Πείτε κάποια πράγματα για τον εαυτό σας, τα ενδιαφέροντα ή την εργασία σας. Γενικά μοιραστείτε ότι σας εμπνέει και σας κάνει να χαμογελάτε. Ο σκοπός είναι να δώσετε στους αναγνώστες σας, πληροφορίες με τις οποίες θα μπορέσουν να ταυτιστούν μαζί σας.

2)Ποια είναι τα θέματα με τα οποία θα ασχοληθώ;
απαντώντας σε αυτό το ερώτημα δίνετε την δυνατότητα στους χρήστες, ακόμη και τις πρώτες ημέρες που το ιστολόγιο σας θα είναι φτωχό σε περιεχόμενο, να σας ακολουθήσουν και να μείνουν πιστοί σε εσάς. Αυτοί που θα βρουν ενδιαφέρουσα την θεματολογία του blog, θα σας checkαρουν συχνά, και αυτό για εσάς σημαίνει επισκεψιμότητα.

3)Γιατί ξεκίνησα;
το να μοιραστείτε τα κίνητρα που σας οδήγησαν στο να ξεκινήσετε το blogging είναι ένας ακόμη τρόπος να βοηθήσετε τους αναγνώστες σας, να σας γνωρίσουν καλύτερα.

4)Γιατί κάποιος να συνεχίσει να διαβάζει το blog μου;
εκεί έξω όπως όλοι γνωρίζετε (ευτυχώς για όλους μας) υπάρχουν πολλά ιστολόγια. Δεν είναι όμως όλα ίδια, ακόμη και εάν έχουν την ίδια θεματολογία. Και αυτό γιατί έχουν φτιαχτεί απο διαφορετικούς ανθρώπους…εδώ είναι και το κλειδί, η διαφορετικότητα. Ενημερώστε τους αναγνώστες σας, για όλα εκείνα τα στοιχεία που θα κάνουν το δικό σας “παιδί” διαφορετικό από τα άλλα, και να είστε σίγουροι πως θα σας ανταμείψουν.

5) Θέλεις να επικοινωνείς με τους αναγνώστες σου;
εάν ναι, τότε το τέλος της ανάρτησης σου, είναι το κατάλληλο σημείο, για να τους προτρέψεις να σου αφήσουν σχόλια, ή να απαντήσουν σε κάποια ερώτηση σου. ένα απλό “καλώς ήρθατε, περιμένω τα σχόλια σας” είναι τις περισσότερες φορές αρκετό.

Τέλος πριν ανεβάσετε το άρθρο σας, ρίξτε μια γρήγορη ματιά στην ορθογραφία σας, επιλέξτε έναν ωραίο τίτλο και μια χαριτωμένη φωτογραφία και είστε έτοιμοι… Καλή επιτυχία!

Εσάς αλήθεια πόση ώρα σας πήρε η πρώτη σας ανάρτηση;


Είμαι η Ανθή, co-founder στην εταιρεία παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών WebHippies και εμπνεύστρια του all4blogs.gr. Στο all4blogs θα βρείτε άρθρα μου σχετικά με την προώθηση, βελτίωση και ανάπτυξη του blog σας.

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.