READING

Δημιουργήσετε εύκολα ένα Blog συνεργασίας στον blo...

Δημιουργήσετε εύκολα ένα Blog συνεργασίας στον blogger!

Το blogging δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα ένα μοναχικό άθλημα, υπάρχουν πολλές φορές που οι ομαδικές προσπάθειες οδηγούν στην επιτυχία πολύ πιο γρήγορα, και αυτό γιατί το περιεχόμενο που δημιουργείτε είναι σαφώς περισσότερο, ο καθένας ασχολείται και γίνεται  δημιουργικός στο κομμάτι μόνο που τον ενδιαφέρει και τέλος σε ένα blog συνεργασίας ενώνονται όλοι οι αναγνώστες όλων των συγγραφέων οπότε το κοινό πολλαπλασιάζετε. Αυτοί είναι κάποιοι από τους λόγους που με κάνουν να αναρωτιέμαι γιατί αυτή την εύκολη συνταγή δεν την έχουν δοκιμάσει περισσότεροι bloggers;

Η αλήθεια είναι ότι για ένα τέτοιο εγχείρημα ιδανικό θα ήταν να έχετε το δικό σας self hosted blog, μιας και οι απαιτήσεις σας θα είναι αυξημένες.  Αλλά μπορείτε να κάνετε μια πρώτη προσπάθεια σε μια δωρεάν πλατφόρμα, όπως τον blogger να καθορίσετε τους ρόλους και τις συνεργασίες σας και κατόπιν να προχωρήσετε σε κάτι δικό σας και πλήρως επεκτάσιμο.

Αρχικά βρείτε τους συνεργάτες σας, συζητήστε μαζί για την ιδέα και κατόπιν επιλέξτε ένα όνομα για το Blog σας και προχωρήστε στην καταχώρηση του. Το επόμενο βήμα είναι να χωριστείτε σε τρεις ομάδες. Η πρώτη ομάδα θα ασχοληθεί με την δημιουργία του εικαστικού και της εικόνας του Blog, η δεύτερη με τα κοινωνικά δίκτυα, και η τρίτη με το να δημιουργήσει μια παρακαταθήκη άρθρων ώστε όταν ανέβει το ιστολόγιο να έχετε ήδη έτοιμη δουλειά.

Τεχνικά λοιπόν για να προσθέσετε πολλαπλούς authors στον blogger πρέπει να κάνετε τα εξής βήματα:

Από τον πίνακα ελέγχου του blog μας επιλέγουμε “ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ” –> “ΒΑΣΙΚΟ”

Και κατόπιν +ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Τέλος στο πλαίσιο που άνοιξε γράφουμε το email του ατόμου που θέλουμε να κάνουμε συντάκτη και πατάμε “ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ”

Αφού ο χρήστης που προσκαλέσατε αποδεχτεί το αίτημα σας, θα τον εμφανίσει κάτω από το δικό σας όνομα.

Σε αυτό το βήμα έχετε 2 επιλογές να ορίσετε τον χρήστη που μόλις προσθέσατε σαν ΔΙΑΧΕΙΡΣΤΗ ή σαν ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ανάλογα με τα δικαιώματα που θέλετε να δώσετε στο κάθε μέλος της ομάδας σας.

Ελπίζω να το τολμήσετε και να δημιουργήσετε με άλλους φίλους Bloggers ένα πετυχημένο ιστολόγιο!


Είμαι η Ανθή, co-founder στην εταιρεία παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών WebHippies και εμπνεύστρια του all4blogs.gr. Στο all4blogs θα βρείτε άρθρα μου σχετικά με την προώθηση, βελτίωση και ανάπτυξη του blog σας.

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.