READING

Εγκαταστήστε το disqus στο blog σας...

Εγκαταστήστε το disqus στο blog σας

Ένα tutorial που ήθελα καιρό τώρα να φτιάξω είναι το σημερινό με την πλατφόρμα σχολίων disqus, μια από τις καλύτερες δωρεάν εναλλακτικές πλατφόρμες κατά την άποψη μου. Όπως έχουμε πει και σε παλαιότερο exclusive άρθρο μας, το Disqus  προσφέρει μια σειρά από πολύ χρήσιμα και δυνατά χαρακτηριστικά που μπορούν να  βελτιώσουν την εμπειρία των αναγνωστών σας, να αυξήσουν τα σχόλια και τις προβολές σας ακόμα και να σας αποφέρουν έσοδα μέσω διαφημίσεων.

Στο σημερινό tutorial λοιπόν θα σας οδηγήσω βήμα βήμα στην διαδικασία εγκατάστασης της πλατφόρμας και της μεταφοράς των σχολίων σας.

1. Το πρώτο που χρειάζεται είναι να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό στο disqus, αν δεν έχετε ήδη.  Κάντε κλικ εδώ


 

2. Στο επόμενο βήμα θα χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα disqus profile για το blog σας. Συμπληρώνετε τα απαραίτητα στοιχεία και κάνετε κλικ στο Finish Registration


 

3. Το προφίλ έχει δημιουργηθεί και είναι ώρα να εγκαταστήσετε το disqus στο blog σας. Από τη σελίδα “Choose your platform” επιλέξτε το εικονίδιο Blogger


 

4. Η εγκατάσταση είναι απλή και χωρίζετε σε τρία βασικά βήματα. Την εγκατάσταση του κώδικα, την εισαγωγή των παλιών σχολίων και την βελτιστοποίηση του template σας για πλήρη συμβατότητα και με τον internet explorer.  Κάνουμε κλικ στο πρώτο βήμα της εγκατάστασης “Add … to my blogger site


 

a) Στο νέο παράθυρο που θα εμφανιστεί επιλέγουμε το blog μας και κάνουμε κλικ στο Προσθήκη γραφικού στοιχείου.


b) Επιστρέφουμε στο παράθυρο με τα βήματα εγκατάστασης και κάνουμε κλικ στο “Tools > Import” για να κάνουμε την εισαγωγή των παλιών σχολίων εφόσον έχουμε. Κάντε κλικ στο Import comments from Blogger για να ξεκινήσει η διαδικασία και στο παράθυρο που θα ανοίξει κάντε κλικ στο Παροχή πρόσβασης.


 


 

Επιλέξτε το blog σας και κάντε κλικ στο Import για να ξεκινήσει η διαδικασία.


Η διαδικασία έχει ξεκινήσει και ανάλογα με τον όγκο των σχολίων στο blog σας μπορεί να πάρει από λίγα λεπτά μέχρι και 24 ώρες. Όταν ολοκληρωθεί θα σας σταλεί ενημερωτικό mail. Σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί σωστά, πιθανόν να χρειαστεί να επαναλάβετε την διαδικασία.

Aν κάποια στιγμή θελήσετε να επιστρέψετε στα σχόλια του blogger θα πρέπει να επιλέξετε το “Enable syncing” για να είναι πάντα συγχρονισμένα τα σχόλια του disqus με τον blogger. Στο παράθυρο που θα ανοίξει κάντε κλικ στο Παροχή πρόσβασης και επιλέξτε το blog σας όπως και στα προηγούμενα βήματα.


 

c) Το τρίτο και τελευταίο βήμα της εγκατάστασης δεν είναι αυτοματοποιημένο και απαιτεί να αντικαταστήσετε στο template σας μια γραμμή κώδικα έτσι ώστε τα σχόλια να λειτουργούν κανονικά και σε παλιές εκδόσεις του Internet Explorer. Από το παράθυρο με τα βήματα εγκατάστασης κάντε κλικ στο “See instructions here” για να δείτε τις απαραίτητες οδηγίες.


 

Τέλος κάντε κλικ στο κάτω μέρος του παράθυρου με τα βήματα εγκατάστασης κάντε κλικ στο Verify για να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση.

Η εγκατάσταση του disqus έχει ολοκληρωθεί.


Είμαι ο Χαψής Γιώργος, co-founder στην εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων και παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών WebHippies. Στο all4blogs θα βρείτε άρθρα μου με τεχνικές κυρίως συμβουλές και ιδέες σχετικά με το πως θα βελτιωθείτε στο blogging

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.