READING

Κάντε tweet-able μια φράση από τα άρθρα σας, με έν...

Κάντε tweet-able μια φράση από τα άρθρα σας, με ένα απλό κλικ!

Αναρωτηθήκατε ποτέ, πως γίνεται να προσθέσετε δίπλα σε μια φράση ενός άρθρου σας, έναν σύνδεσμο “click to tweet” ο οποίος θα επιτρέπει στους αναγνώστες σας, να τουιτάρουν το συγκεκριμένο quote και όχι ολόκληρο το άρθρο σας;

π.χ. I admit it: I’m a typing freak! {Tweet this}

Στο τέλος αυτού του tutorial θα έχετε μάθει, πως μπορείτε να προσθέσετε έναν συνδέσμου δίπλα σε quotes, μέσα στις αναρτήσεις σας. Και το πιο σημαντικό στο τέλος αυτού του άρθρου θα έχετε μάθει έναν ακόμη τρόπο, ώστε οι αναγνώστες σας να αλληλεπιδράσουν πιο εύκολα με το περιεχόμενο σας.

Βήμα 1.

Ππηγαίνουμε στην ανάρτηση που επιθυμούμε και επιλέγουμε επεξεργασία.

Δίπλα στο κείμενο που θέλουμε να γίνει Tweetable, γράφουμε κάτι που θα παραπέμπει στο action που θέλουμε να κάνει ο αναγνώστης μας… π.χ. {click2tweet} ή {tweet this} ή ότι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε που θα αποδώσει καλύτερα στο δικό σας κοινό.


Βήμα 2.

Κατόπιν μαρκάρουμε και κάνουμε copy το κείμενο που θέλουμε να γίνει tweetable.


Βήμα3.

Αφού το έχουμε αντιγράψει πηγαίνουμε και επιλέγουμε την φράση που θέλουμε να μετατρέψουμε σε σύνδεσμο. Στο δικό μας παράδειγμα επιλέγω το {tweet this} και πατάω “ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ”


Βήμα 4.

Στο αναδυόμενο παράθυρο που άνοιξε στο πλαίσιο: “Σε ποιά διεύθυνση URL θα οδηγεί αυτός ο σύνδεσμος;” πληκτρολογούμε “http://twitter.com/home/?status=” και ακριβώς μετά απο το = πατάμε επικόλληση, ώστε να γίνει paste το κείμενο που μόλις είχαμε αντιγράψει.

Αν τώρα επιλέξετε “ΟΚ” και κατόπιν “ενημέρωση” στην ανάρτηση σας, μπορείτε να δείτε το αποτέλεσμα!

Οι πιο προχωρημένοι μπορείτε να πάτε σε μια απο τις σελίδες που κάνουν συντόμευση διευθύνσεων όπως το bitly και στο τέλος, της φράσης… να προσθέσετε και τον σύνδεσμο του άρθρου σας ή ακόμη και το όνομα χρήστη που έχετε στο Twitter.

Το αποτέλεσμα δηλαδή θα πρέπει να δείχνει κάπως έτσι: http://twitter.com/home/?status=Everything inspiring for human poetry  http://bit.ly/19qrr5ed8n7 via @twitter_user


Αν με όλα αυτά σας ζάλισα και σας φαίνεται βουνό… όπως για όλα τα πράγματα, υπάρχει site που σας επιτρέπει να κάνετε όλες αυτές τις κινήσεις, στο δικό του περιβάλλον και κατόπιν να προσθέσετε μόνο τον σύνδεσμο. Ποιο είναι αυτό;

clicktotweet.com

Η διαδικασία εδώ είναι σχετικά απλή.

Αντιγράφεις στο άσπρο πλαίσιο το κείμενο που θέλεις να γίνει tweetable, κατόπιν κάνεις επικόλληση τον σύνδεσμο, που οδηγεί στο συγκεκριμένο άρθρο και τέλος αν θέλεις και το όνομα χρήστη σου, στο twitter. Πατάς το κουμπί που λέει Generate link, αντιγράφεις το link και οδεύεις στο Blog σου για το τελικό βήμα… πηγαίνεις στο άρθρο σου μαρκάρεις:

π.χ το {tweet this} πατάς σύνδεσμος και κάνεις επικόλληση την διεύθυνση που μόλις έχεις αντιγράψει… (βήμα 4)

Λοιπόν είμαστε έτοιμοι… είδαμε 2 διαφορετικούς τρόπους για να μπορέσετε να κάνετε μέρος του περιεχομένου σας viral!

Καλή επιτυχία!

Και μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο newsletter για να λαμβάνεις πρώτος στo mail σου tutorial σαν αυτό και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα άρθρα!

Είμαι η Ανθή, co-founder στην εταιρεία παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών WebHippies και εμπνεύστρια του all4blogs.gr. Στο all4blogs θα βρείτε άρθρα μου σχετικά με την προώθηση, βελτίωση και ανάπτυξη του blog σας.

RELATED POST

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.